De Telegraaf: - Gode og dårlige nyheter for Ajax

Hevder Ødegaard er nær toårsavtale med Ajax

Real Madrid vil ikke selge, men er villige til å låne ut Martin Ødegaard i to sesonger til Ajax, ifølge De Telegraaf.

AJAX GIR IKKE OPP: Real Madrid vil ikke selge Martin Ødegaard, men utlån er fortsatt aktuelt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
AJAX GIR IKKE OPP: Real Madrid vil ikke selge Martin Ødegaard, men utlån er fortsatt aktuelt. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Forrige uke meldte den nederlandske avisa De Telegraaf at Ajax står klare til å kjøpe Martin Ødegaard løs fra kontrakten med Real Madrid.

Det tilbakeviste den spanske storavisa Marca, som skrev at Real Madrid ikke er villige til å selge den norske 20-åringen. Ødegaard rapporteres å være i Zinedine Zidanes planer.

Et nytt utlån skal imidlertid være aktuelt, ifølge både Marca og De Telegraaf.

Sistnevnte skriver nå at - ifølge kilder nær Real Madrid - en to år lang utlånsavtale til Champions League-semifinalist Ajax kan bli løsningen.

- Gode og dårlige nyheter for Ajax. Real Madrid ser en framtid i Martin Ødegaard og vil ikke selge det norske talentet. Men de er villige til å låne ut Ødegaard til Ajax, skriver den nederlandske storavisa.

De Telegraaf skriver videre at Ajax' speidere i utgangspunktet var skeptiske til om Ødegaard hadde det som kreves, men de skal ha blitt overbevist de siste ukene, ikke minst under kampen mot nettopp Ajax forrige uke.

En avgjørelse er ventet denne uka, skriver den nederlandske avisen.

IKKE GODT NOK: Martin Ødegaard mener Norge etter hvert ble for baktunge, og må lære av feilene under kampen mot Sverige. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Flere alternativer

Selv sier Ødegaard at hans agent Bjørn Tore Kvarme har kontinuerlig kontakt med Real Madrid.

- Vi vurderer flere alternativer og må se på hva som er best for min utvikling, uttalte stortalentet på nederlandsk TV etter forrige ukes opptreden mot Ajax.

Vitesse-trener Leonid Slutskij mener at den norske 20-åringen er god nok for Real Madrid allerede nå.

- Jeg har jobbet med mange toppspillere, og han er en av de beste. Martin er også briljant, og selvfølgelig drømmer vi om å beholde ham, men det er ikke riktig for hans del, sa Vitesses manager nylig til NOS.

- Det rette for Ødegaard er å spille på et helt annet nivå. Jeg vet lite om Real Madrid, men slik som de spiller nå, er han klar til å spille der også. Han er klar for å ta et nytt steg.

- Kjenner Zidane godt

Ødegaard har tidligere uttalt at han tror Zidanes retur til Real Madrid er positivt for hans vedkommende.

- Jeg tror at det er veldig positivt. Han hadde noen veldig suksessrike år der, og han kjenner klubben og spillerne godt. Spillerne kjenner ham, og det var godt samspill sist. Jeg tror det er helt perfekt.

- Og for din egen del?

- Jeg tror at det er positivt. Jeg kjenner ham godt og har et godt forhold til ham. Jeg hadde ham i mange år både på 2.- og 1.-laget.