Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder Ødegaard får en halv million per kamp: - Han minner om Ben Arfa, men det er mindre galskap

El Mundo avslører detaljer om Martin Ødegaards kontrakt. Unggutten hylles av både Mini Jakobsen og Jeremy Berthod.

UTVIKLING: Martin Ødegaards steg på fotballbana gir god avkastning. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
UTVIKLING: Martin Ødegaards steg på fotballbana gir god avkastning. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge den spanske avisen El Mundo er Martin Ødegaards kontrakt med Real Madrid, som utløper 30. juni 2018, verdt 95 millioner norske kroner. I tillegg skal kontrakten inneholde en bonusavtale som gir ham 450 000 norske kroner for hver gang han spiller for Real Madrids A-lag, ifølge El Mundo.

Den spanske avisen skriver dette i kjølvannet av avsløringene om Real Madrid-stjernenes gjemte milliarder i skatteparadiser, med Cristiano Ronaldo i spissen.

Også Ødegaards far, Hans Erik, skal ha fått et tilbud om å benytte seg av dette og gjemme unna skattepenger. Ødegaard skal ha avslått tilbudet av etiske og moralske årsaker og et ønske om at de som sliter, skal få det de trenger.

Hylles av Mini

- Klasse på banen og utenfor banen av Martin Ødegaard, skriver Mini Jakobsen på Twitter om Ødegaard-familiens håndtering av situasjonen.

Den norske 17-åringen fikk gode tilbakemeldinger da han forrige uke spilte sin andre A-lagskamp for Real Madrid mot Cultural Leonesa. I 2016 har det som startet med utfordringer for reservelaget Castilla, etter hvert blitt en eneste stor opptur for Ødegaard, som har blitt kåret til banens bestemann i kamp etter kamp.

En låneavtale til franske Rennes virker mer og mer sannsynlig. I Frankrike er Ødegaard-interessen, som vi har sett har vært stor i Spania, Tyskland og England, i ferd med å vokse.

Sammenlignes med Ben Arfa

Franske 20minutes har snakket med tidligere Lyon- og Sarpsborg 08-spiller Jérémy Berthod for å kartlegge Ødegaards egenskaper. Berthod sammenligner Ødegaard med stjernespilleren Hatem Ben Arfa, som etter forrige sesongs storspill i Nice ble kjøpt av PSG i sommer.

- Ødegaard har et veldig høyt nivå på sine kvaliteter og forståelsen for spillet er spesielt god. Han har noen likheter til Ben Arfa, men det er mindre galskap. Ødegaard ønsker å drible, men det er effektivt, mener Berthod.

Det norske stortalentet fyller 18 år 17. desember. Det er alderen som har hindret ham i å bli lånt ut tidligere. Disse FIFA-reglene stoppet utlånsavtalen til Rennes i sommer. Når overgangsvinduet åpner i januar, ligger imidlertid alt til rette for en utlånsavtale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!