Hevder OL-søkerne i Boston farer med «fyllerør»

OL 2024.

FYLLERØR?: Søkerkomiteen for OL i Boston 2024 sliter ikke bare med å utforme en god søknad. Nå er også komiteen beskyldt for å fare med «fyllerør». Foto. AP Photo/Eric Risberg
FYLLERØR?: Søkerkomiteen for OL i Boston 2024 sliter ikke bare med å utforme en god søknad. Nå er også komiteen beskyldt for å fare med «fyllerør». Foto. AP Photo/Eric Risberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Søkerkomiteen for OL i Boston 2024 sliter ikke bare med å utforme en god søknad. Nå er også komiteen beskyldt for å fare med «fyllerør».

Det skriver nettstedet insidethegames.biz.

I en TV-debatt torsdag kveld, hevdet folkene i søkerkomiteen at Boston hadde store muligheter til å vinne fram med sin søknad om å få lekene om ni år. Det er det ikke like stor enighet om.

Debatten viste at det er stor avstand mellom de som gjerne vil ha OL til Boston og motstanderne. TV-debatten ble tøff, og flere av dem som er motstandere minnet om det som skjedde i Oslo, da søknaden for OL i 2022 ble trukket på grunn av manglende statlig og politisk støtte, som et resultat av motstandernes sterke argumenter mot et slik kostnadskrevende arrangement.

Økende støtte Steve Pagliuca, lederen for søkerkomiteen for Boston-OL, og representanten for den amerikanske olympiske komiteen, hevdet i debatten at støtten fra offentligheten var økende. De mente at folket var i ferd med å vende tommelen opp for OL-initiativet.

Tidligere på dagen torsdag ble en fornyet finansiell modell lansert. Den er bygget opp slik at risikoen for at skattebetalerne skal bli belastet med OL-utgifter er redusert til et minimum. Det hevdet i alle fall støttespillerne til et Boston-OL samt representantene for søkerkomiteen og OL-komiteen i USA.

Opposisjonen, som først og fremst ble frontet av Chris Dempsey i organisasjonen «Nei til Boston-OL» samt økonomiprofessor Andrew Zimbalist, hevdet OL-tilhengerne snakket over seg.

De karakteriserte rett og slett påstandene om både støtte fra folket og økonomisk opplegg som «fyllerør».

Støtter Boston uansett Ved siden av økonomi og logistiske problemer, som trafikkavvikling, mangelfulle prioriteringer og eventuelle kostnadsoverskridelser, ble det gjort et stort nummer av støtten i befolkningen.

Programlederne, og journalist Sacha Pfeiffer i The Boston Globe, spurt flere ganger representanten for den amerikanske OL-komiteen om Boston kunne bli droppet som amerikansk søkerby, dersom den manglende støtten i folket ble vedvarende.

- Jeg kan svare kort på dette spørsmålet. Boston er vår by. Vi støtter Boston fullt og helt, svarte Daniel Doctoroff. Han er styremedlem i USAs OL-komité.

Motstanderne av Bostons OL-søknad lot seg ikke overbevise av tilhengerne. Chris Dempsey hevdet gang på gang at skattebetalerne ville måtte bære byrdene av et altfor optimistisk budsjett knyttet til OL-søknaden og selve arrangementet.

Finansiell gambling Økonomen Andrew Zimbalist, som har skrevet en bok om den finansielle gamblingen bak et OL-arrangement, støttet Dempsey fullt og helt.

I august kommer det til å bli avgjort om myndighetene støtter et eventuelt OL-arrangement, eller om Boston kommer til å lide Oslos skjebne og får tommelen ned fra guvernøren i Massachusetts, Charlie Baker.

Dersom Boston kommer til å opprettholde OL-søknaden sin, er det klart at Paris, Roma, Budapest og kanskje Baku blir motstandere i kampen om å få OL i 2024. (©NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer