SKUESPILLER-TIMER?: Drapstiltalte Oscar Pistorius ankalges for å ha tatt skuespiller-timer før sin forklaring i rettssaken. Foto: AFP Photo/NTB Scanpix
SKUESPILLER-TIMER?: Drapstiltalte Oscar Pistorius ankalges for å ha tatt skuespiller-timer før sin forklaring i rettssaken. Foto: AFP Photo/NTB ScanpixVis mer

Hevder Oscar Pistorius tok skuespiller-timer før rettssaken

Tiltalt for å ha drept kjæresten.

(Dagbladet): Den sørafrikanske idrettsstjernen Oscar Pistorius blir beskyldt for skuespill og krokodilletårer under rettssaken.

«Blade Runner» er tiltalt for å ha drept kjæresten Reeva Steenkamp. Pistorius skjøt Steenkamp gjennom baderomsdøra på Valentinsdagen i fjor, men hevder selv han trodde han forsvarte seg mot en innbruddstyv.

- Tar skuespiller-timer Journalisten Jani Allan, som tidligere har jobbet i sørafrikanske Sunday Times, hevder i et åpent brev at Pistorius i forkant av rettssaken fikk hjelp av en kjent skuespiller-venn i forkant av rettssaken, skriver Sunday People.

- Jeg har det fra troverdige kilder at du tar skuespiller-timer før dagene dine i retten. Personen som hjelper deg har en umulig oppgave, skriver Allan.

Påstandene kommer bare kort tid etter at den avdøde Revvas mor satte spørsmålstegn ved Pistorius framferd i retten.

- Jeg ser på Oscar hele tida, for å se hvordan han oppfører seg. Han har vært veldig dramatisk. Jeg vet ikke om han later som, har hun sagt i et intervju med den britiske avisa Daily Mirror.

Pause i retten Rettssaken mot Pistorius har tatt en pause fram til 5. mai.

Før pausen ble kriminalteknikeren Roger Dixon, som er et av forsvarets vitner, utsatt for heftig utspørring av aktoratet. Dixon mener Pistorius' kjæreste Reeva Steenkamp befant seg et annet sted på badet da hun ble skutt, enn det aktoratet hevder.

Aktor Gerrie Nel brukte mye tid på å så tvil om vitnets troverdighet og ekspertise, i en stil som fikk dommer Thokozile Masipa til å be ham roe seg.

En kjent patolog som har vært hyret inn av forsvarerne, har opplyst at han ikke vil vitne. Den privatpraktiserende eksperten Reggie Perumal var til stede under obduksjonen av Steenkamp i fjor. Det antydes at han ikke vil vitne fordi hans funn ville støtte opp om aktoratets versjon av det som skjedde, i stedet for forsvarets.