Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder østerriksk skipresident krevde skandale-rennet stoppet

Arrangøren stoppet rennet etter 30 løpere.

STYGT FALL: Tre løpere, blant annet Aksel Lund Svindal, krasjet stygt i utforløypa i Kitzbühel lørdag. Rennet ble stoppet før alle fikk kjørt. Foto: AFP / JOE KLAMAR
STYGT FALL: Tre løpere, blant annet Aksel Lund Svindal, krasjet stygt i utforløypa i Kitzbühel lørdag. Rennet ble stoppet før alle fikk kjørt. Foto: AFP / JOE KLAMAR Vis mer

(Dagbladet): Dagens utforrenn i Kitzbühel i Østerrike ble uhyre dramatisk. I en vanskelig løype var det tre løpere - blant annet Aksel Lund Svindal - som krasjet stygt i høy hastighet.

Utforrennet ble stoppet med 25 løpere igjen på toppen, men da hadde de 30 første kjørt og rennet ble stående som tellende.

Tyske Kleine Zeitung og TV-kanalen ORF melder i ettermiddag at presidenten i det østerrikske skiforbundet, Peter Schröcksnadel, henvendte seg til renndirektør Markus Waldner og krevde å få rennet stoppet. Det ble det først etter at 30 løpere hadde satt utfor.

- Spesiell stemning - Det ble en veldig spesiell stemning med tre så spesielle krasj som det var i dag. Først ble rennet utsatt en time på grunn av været, og det var en bra beslutning. Men når rennet flyttes senere på dagen, og når alle krasjene da kommer, så blir det fort mye dårligere lys. Det blir helt avgjørende når det går så fort. Det var utfordrende i dag, sier sportssjef Claus Ryste til Dagbladet.

Han sier til Dagbladet at den norske landslagsleieren ikke bemerket seg noen spesielt stor misnøye bak kulissene.

- Det var ikke så mye som vi var involvert i. Det var en jurybeslutning som ble tatt, og der må man sette lit til juryarbeidet som blir gjort. Jeg tenker de så på klokka og lyset, og tok beslutningen om å stanse rennet ut fra sikkerheten, sier Ryste.

Ødela korsbåndet Da verdens beste fartskjører denne sesongen, Aksel Lund Svindal, krasjet i Hahnekam-løypa, så det først stygt ut. Men Svindal, som også skadet seg da han kjørte ut i gårsdagens slalåmrenn, kom seg raskt på beina og så ut til å ha det greit.

Svindal ble sendt til sykehuset i Innsbruck, der det senere lørdag ble klart at han hadde røket det fremre korsbåndet i høyre kne. Dermed ryker hele sesongen for verdens beste alpinist akkurat nå.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media