Hevder Petter Northug var på dette utestedet i natt

Bare timer før utforkjøringen.

- VAR HER: Flere uavhengige kilder sier til Dagbladet at Petter Northug var på dette utestedet i Trondheim sentrum, få timer før Audiens hans var med i en utforkjøring. Foto: Ole Morten Melgård
- VAR HER: Flere uavhengige kilder sier til Dagbladet at Petter Northug var på dette utestedet i Trondheim sentrum, få timer før Audiens hans var med i en utforkjøring. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Flere uavhengige kilder Dagbladet har snakket med, hevder at Petter Northug jr. (28) var på utestedet Studio 26 i Trondheim sentrum i natt - bare timer før Audien hans var involvert i en stygg utforkjøring.

- Jeg var på Studio 26 i natt, og så Petter Northug der. Han var der i flere timer sammen med et «entourage» av gutter, sier en student til Dagbladet.

- Var på Studio 26 Han bor et steinkast unna Northugs leilighet i Trondheim, og hevder han så skistjernen der fra rundt klokka 01 i natt.

Dagbladet gjort gjentatte forsøk de siste timene på å få en kommentar om påstandene fra Northugs manager, Are Langsås, uten å lykkes.

Heller ikke utestedet ønsker å kommentere saken.

- Jeg var ikke på jobb i natt, men vil uansett ikke bekrefte eller avkrefte om han var der. Vi uttaler oss ikke om gjestene uansett, sier daglig leder Tommy Jacobsen til Dagbladet.

- NORTHUG VAR HER: - Han var der i flere timer sammen med et «entourage» av gutter, sier en av gjestene som var på utestedet Studio 26 i Trondheim sentrum denne kvelden. Foto: Ole Morten Melgård
- NORTHUG VAR HER: - Han var der i flere timer sammen med et «entourage» av gutter, sier en av gjestene som var på utestedet Studio 26 i Trondheim sentrum denne kvelden. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer

Rune Vikval var på jobb, men ønsker heller ikke å uttale seg.

- Vi har full diskresjon når det gjelder gjestene våre, så jeg vil ikke bekrefte noe. Hvis politiet lurer på noe, får de ta kontakt med oss, sier Vikval.

Studenten Dagbladet har snakket med, var sammen med flere kamerater på utestedet i natt. Ytterligere en mann hevder han så Northug på utestedet.

- Ja, han var der. Han var ved baren og med folk. Ellers tenkte jeg ikke så mye mer over det, sier han.

- Kraftig smell Det var en beboer på Byåsen som ringte politiet klokka 05.35 søndag morgen om utforkjøringen der skistjernen Petter Northugs Audi A7 ble smadret.

- Han var hjemme i boligen da han hørte et kraftig smell på utsiden og straks så at en bil hadde krasjet i autovernet i General Bangs vei, opplyser kriminalvaktleder Bård Jacobsen i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Passasjeren i bilen brakk kragebeinet.

- Han var noe skadd og ble tatt hånd om av forbipasserende, opplyser kriminalvaktleder Bård Jacobsen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

- Denne personen befinner seg fortsatt på sykehus, men skadene skal ikke være alvorlige, sier han.

- Vet politiet hvem som kjørte bilen ?

- Vi har gjennom etterforskningen fått en formening om hvem av dem som kjørte. Politiet kan foreløpig ikke si noe mer om det fordi vi ennå ikke har fått avhørt den ene av mennene grundig nok, sier kriminalvaktleder Bård Jacobsen til Dagbladet.

- Mistenker promillekjøring Skadeomfanget er foreløpig ukjent. En av mennene hadde forlatt ulykkesstedet da nødetatene kom fram.

IKKE BEKREFTET: Det er foreløpig ikke bekreftet eller avkreftet om Northug var i bilen som grytidlig lørdag morgen kjørte av veien. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IKKE BEKREFTET: Det er foreløpig ikke bekreftet eller avkreftet om Northug var i bilen som grytidlig lørdag morgen kjørte av veien. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Vi søkte etter ham med hundeekvipasje, og mannen ble funnet på sin bopel. Vi mistenker at det kan ha vært promillekjøring, og det blir tatt blodprøver av begge, sier Lægdheim.

Ulykken skjedde i General Bangs veg i Trondheim. Det skal være 40-sone på stedet.

STORE SKADER: Politiet undersøker Petter Northugs Audi etter den kraftige kollisjonen på Byåsen klokka 05.35 søndag morgen. Foto: Henrik Sundgård/nyhetstips.no
STORE SKADER: Politiet undersøker Petter Northugs Audi etter den kraftige kollisjonen på Byåsen klokka 05.35 søndag morgen. Foto: Henrik Sundgård/nyhetstips.no Vis mer