Hevder Pistorius behandles som «kongelig» i fengsel. Fanger raser

- Cellen er som en ungkarsbolig.

(Dagbladet): Den drapsdømte, tidligere idrettsprofilen Oscar Pistorius (28) har sonet drøyt fem måneder av straffen på fem år.

Pistorius soner i fengselet Kgosi Mampuru etter han tok livet av kjæresten i deres eget hjem.

Tidligere har det kommer fram at Pistorius nyter flere goder i fengslet, som fikk familien til hans avdøde kjæreste til å rase.

Forskjellsbehandling Nå viser det seg at også fangene reagerer kraftig på Pistorius goder.

Den sørafrikanske avisa Daily Sun har fått tak i en overvåkingsvideo som viser Pistorius og cellekamerat Radovan Krejci (sitter inne for tortur, drapsforsøk og kidnapping) spiller fotball i fengselsområdet.

 HER SONER PISTORIUS:  Kgosi Mampuru. Foto: NTB Scanpix
HER SONER PISTORIUS: Kgosi Mampuru. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De er ikledd sivile klær.

- Han behandles som en kongelig, er avisas dom.

Nå hevder fanger Daily Sun har snakket med at oppholdet til Pistorius er mer som en ferie - ikke en straff. De innsatte raser mot forskjellsbehandlingen:

- Jeg skulle ønske vi alle kunne bli behandlet likt. Jeg kan ikke forstå lovene i dette landet. De favoriserer enkelte. Vi er alle i fengsel og må behandles på samme måte. Hudfargen din skal ikke være en billett til et bedre opphold, sier en kilde til Daily Sun.

En annen fange følger opp til avisa Australian:

- Cellen er som en ungkarsbolig - og han vet ikke hvordan det egentlig er å være i et fengsel.

Bare løgn Rettsvesenet i Sør Afrika tilbakeviser påstandene om forskjellsbehandling, men bekrefter at at Pistorius har flere goder:

- Vi det at det er ansatte i fengselet som kommer med feilaktig informasjon til mediene om Pistorius og cellekameraten, sier en ansatt til Daily Sun.