Hevder Platini-avtalen var hemmelig for alle

Ifølge tidligere UEFA-president Johansson.

HEMMELIG? Sepp Blatter overførte rundt 17 millioner kroner til UEFA-sjef Michel Platini. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
HEMMELIG? Sepp Blatter overførte rundt 17 millioner kroner til UEFA-sjef Michel Platini. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere UEFA-president Lennart Johansson hevder at ingen kjente til avtalen mellom Michel Platini og Sepp Blatter.

Svensken var president i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) fra 1990 til 2007. Johansson satt også i styret i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i kraft av at han var Europa-president.

Nå avslører han at UEFA aldri ble informert om utbetalingen på to millioner sveitserfranc (vel 17 millioner kroner) fra FIFA til Platini.

Det var denne utbetalingen fra 2011, for arbeid Platini skal ha utført for FIFA mellom 1999 og 2002, som har gjort at både Blatter og Platini er utestengt fra fotballen for 90 dager inntil videre. Det er FIFAs etiske komité som har utestengt de to topplederne.

Hemmelig Lennart Johansson sier at han som medlem av styret i FIFA burde fått informasjon om den avtalen som var inngått mellom Platini og det internasjonale forbundet.

- Det er helt på det rene at Blatter burde ha informert styret om denne avtalen. Noen slik informasjon fikk vi aldri. Dette hørte jeg ingenting om i min tid i FIFA, sier svensken.

Da saken sprakk, kom det som en like stor overraskelse på ham som på alle andre, at Blatter hadde en arbeidsavtale med Platini. Det har vært holdt hemmelig for de fleste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.