SVERTEKAMPANJE: Kandidat i FIFAs presidentvalg, Michel Platini, kan ha blitt utsatt for en svertekampanje. Et dokument med tittelen «Platini - skjelettet i skapet» skal ha blitt sendt direkte fra FIFAs hovedkvarter. Foto: Walter Bieri/Keystone via AP
SVERTEKAMPANJE: Kandidat i FIFAs presidentvalg, Michel Platini, kan ha blitt utsatt for en svertekampanje. Et dokument med tittelen «Platini - skjelettet i skapet» skal ha blitt sendt direkte fra FIFAs hovedkvarter. Foto: Walter Bieri/Keystone via APVis mer

Hevder Platini skal ha blitt utsatt for svertekampanje

Et dokument med tittelen «Platini - skjelettet i skapet».

Kandidat i FIFAs presidentvalg, Michel Platini, kan ha blitt utsatt for en svertekampanje. Et dokument med tittelen «Platini - skjelettet i skapet» skal ha blitt sendt direkte fra FIFAs hovedkvarter.

Den tyske avisen Welt am Sonntag og flere medier i Sveits skriver om den mulige svertekampanjen. Dokumentet som er sendt ut inneholder et lite flatterende bilde av Platini og stiller spørsmål om han egner seg til rollen som president for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Franskmannen, som er president i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), har sendt en klage til FIFA gjennom sin egen organisasjon etter hendelsen.

- Jeg kan bekrefte at UEFAs generalsekretær, Gianni Infantino, har sendt et klagebrev til FIFAs generalsekretær Jerome Valcke. Vi har bedt FIFA om å undersøke dokumentets opprinnelse, fordi vi er bekymret over ryktene om en påstått svertekampanje mot UEFA-presidenten, sa en UEFA-talsmann.

FIFA-valget foregår 26. februar. Sepp Blatter valgte å trekke seg fra vervet etter korrupsjonsskandalen i organisasjonen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram