FÅR KRITIKK: Her er en modell av det planlagte alpinanlegget utenfor Beijing. Kinesiske biologer mener det ødelegger naturreservatet. Foto:  FABRICE COFFRINI / AFP / NTB SCANPIX
FÅR KRITIKK: Her er en modell av det planlagte alpinanlegget utenfor Beijing. Kinesiske biologer mener det ødelegger naturreservatet. Foto: FABRICE COFFRINI / AFP / NTB SCANPIXVis mer

Hevder protester mot alpinanlegget til Beijing-OL i 2022 sensureres på nett

Legges inn i naturreservat.

(Dagbladet): Bare to uker etter at Beijing ble tildelt vinter-OL i 2022 er kontroversene rundt de planlagte OL-anleggene kommet for dagen.

Flere kinesiske miljøforkjempere mener nå kritikken deres mot det planlagte alpinanlegget sensureres fra den populære kinesiske nett-tjenesten Weibo, skriver Nature.

Alpinanlegget er nemlig planlagt inn i naturreservatet Songshan, der noen av Beijing-regionens mest verneverdige planter og fugler holder til.

Ifølge Nature startet protestaksjonen med at biologen Wang Xi postet et kart over hvilke deler av naturreservatet som ble påvirket av alpinutbyggingen. Der viste det seg at flere sjeldne orkidearter sto i fare for å bli kjørt over av OL-anlegget.

Kartet ble raskt plukket opp på Weibo og videreutviklet av andre biologer.

Etter fire dager var det slutt. Da var Xis post fjernet fra nettet, og flere av de andre som hadde modifisert kartet og repostet det opplevde det samme, skriver Nature.

De lokale myndighetenes svar på dette har så langt vært at de vil flytte og utvide grensene for naturreservatet. Svaret faller ikke i god jord hos de protesterende biologene.

- Jeg er ikke imot OL, men myndighetene burde sørge for at de ble arrangert på en miljøvennlig måte, sier Xi til Nature, og foreslår å flytte alpinanleggene til naboprovinsen Hebei.