Hevder Qatar leide CIA-agenter og brukte sabotasje for å få VM

Engelsk avis med sjokkpåstander mot landet som skal arrangere fotball-VM i 2022.

ANKLAGES FOR SABOTASJE: Qatar anklages nå for å ha brukt sabotasje for å få fotball-VM til landet. Her et bilde fra byggingen Khalifa internasjonale stadium i Doha, hovedstaden i Qatar. Foto: Reuters / NTB Scanpix
ANKLAGES FOR SABOTASJE: Qatar anklages nå for å ha brukt sabotasje for å få fotball-VM til landet. Her et bilde fra byggingen Khalifa internasjonale stadium i Doha, hovedstaden i Qatar. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alt om VM

Da Qatar i 2010 fikk tildelt verdensmesterskapet i fotball i 2022, ble en hel fotballverden sjokkert.

Det tok ikke lang tid før anklager om korrupsjon florerte i internasjonale medier. Noen år seinere ble tildelingen gjenstand for en sveitsisk etterforskning.

Nå hevder den britiske avisa Sunday Times at Qatar brøt Fifas interne regler under arbeidet med å få VM til landet.

Dokumenter fra varsler

Avisa har fått tilgang på en rekke dokumenter som hevder at Qatar gjennomførte en rekke hemmelige sabotasjeoperasjoner for å sverte sine rivaler, og for å påvirke Fifa-ledere.

Dokumentene skal stamme fra en varsler som jobbet med Qatars søknad om å få tildelt VM, skriver avisa.

Disse dokumentene skal angivelig vise at Qatar leide PR-firmaer og tidligere CIA-agenter for å produsere og distribuere «falsk propaganda om sine hovedrivaler» USA og Australia, skriver Sunday Times.

Et av kriteriene for å få VM, er at søknaden har sterk støtte i landets egen befolkning. Derfor skal sabotasjekampanjen ha betalt personer i USA og Australia de anså som innflytelsesrike for å sverte sine egne lands VM-søknader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer