Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slovenia - Norge 1-1

Hevder rasende Jarstein måtte holdes igjen

- Det kunne gått galt, sier Håvard Nordtveit til Dagbladet.

FORBANNET: Rune Almenning Jarstein var svært sint på dommeren og snakket på seg gult kort. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FORBANNET: Rune Almenning Jarstein var svært sint på dommeren og snakket på seg gult kort. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Slovenia - Norge 1-1

LJUBLJANA (Dagbladet): Bjørn Maars Johnsen reddet fredagskvelden da Norge spilte 1-1 mot Slovenia. Innbytteren utliknet etter 85 minutter, og dermed leder Norge fortsatt gruppa i Nations League.

Da det gjensto rundt 15 minutter av kampen, oppsto det en meget spesiell situasjon foran 10 254 tilskuere i Ljubljana. Slovenias Robert Beric trodde han hadde headet hjemmelaget opp i 2-0, men dommeren blåste for offside.

Avgjørelsen kom ikke umiddelbart. Spillerne til Slovenia løp ned til cornerflagget for å feire. Men i mellomtida ble målet annullert. Mens mange av slovenerne fortsatt feiret, satte Norges keeper - Rune Almenning Jarstein - i gang spillet. Etter regelen er han i sin fulle rett til dette.

HET I TOPPEN: Rune Almenning Jarstein på vei ut i spillerbussen i Ljubljana seint i går kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
HET I TOPPEN: Rune Almenning Jarstein på vei ut i spillerbussen i Ljubljana seint i går kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån Vis mer

Kysten var klar for at Norge kunne storme i angrep og utlikne til 1-1. Det ville i så fall vært en scoring av den superfrekke sorten. Altså mens de slovenske spillerne feiret ...

I stedet mente dommeren at Jarstein hadde satt i gang spillet mens ballen var i bevegelse. Derfor måtte han starte på nytt. Men da var slovenerne tilbake i posisjonene sine. Dommeravgjørelsen fikk Jarstein til å eksplodere:

- Vi måtte holde Rune igjen. Hvis ikke kunne det gått galt, sier lagkamerat Håvard Nordtveit til Dagbladet.

TV-bildene fra hendelsen er ikke spesielt gode. De viser Jarstein i halvfigur mens han starter spillet igjen. Det er umulig å se om ballen er i bevegelse. Det påfølgende raseriutbruddet dekkes heller ikke i sin fulle bredde.

Hertha-keeperen var litt kjøligere i toppen da han kom ut til ventende presse seint i går kveld. Om dramaet sier han:

- Jeg skjønner ikke hvorfor han blåste. Omar (Elabdellaoui) lurte på om det var lov å sette i gang spillet. «Ja, det er lov», svarte dommeren. «Men det er jeg som bestemmer.» Det var et spesielt svar, spør du meg.

Sisteskansen fortsetter:

- Jeg var veldig irritert. I mitt hode lå ballen stille. Det kan hende jeg tar feil. Da jeg spilte igjennom der, skjønte jeg ikke hvorfor han blåste.

Nordtveit oppfattet situasjonen slik:

- Jeg så på linjemannen og var sikker på at det var offside. Rune satte i gang spillet. Da var det tre av våre spillere mot deres keeper. Men dommeren mente ballen hadde rullet før han sendte ballen til Martin (Ødegaard). Da ble det litt ampert. Vi måtte holde Rune tilbake. Hvis ikke kunne det gått galt.

Den norske keeperen ble «belønnet» med gult kort for munnbruk.

- Det var litt spesielt det dommeren sa. Jeg spurte hvorfor, i en litt høy tone. Da kom det gule kortet.

Til Dagbladet sier Martin Ødegaard at han tror det var en grei avgjørelse av dommeren.

- Hvis det hadde vært motsatt - at de hadde scoret på noe sånt mot oss - hadde det vært ganske frustrerende. Dommeren blåste for offside litt seint. Det hadde kanskje vært noe annet hvis han hadde gjort det med en gang.

Samtidig som Slovenia og Norge spilte 1-1, gjorde Kypros og Bulgaria det samme. Dermed er situasjonen helt lik den som var før fredagens kamper. Norge og Bulgaria har samme antall poeng - 10 - men Norge har ett plussmål mer. Ødegaard forteller at de norske spillerne hadde blandede følelser i garderoben etterpå.

- Vi fikk en tøff start, påpeker assistenttrener Per Joar Hansen om 0-1-scoringen som kom etter ni minutter.

- Det er alltid vanskelig å komme tilbake i internasjonal fotball når du ligger under med 1-0. I over 60 prosent av tilfellene taper du kampen. Men vi kom tilbake. Jeg syntes vi styrte stort sett hele første omgang. Og vi styrte hele andre omgang.

Norge møter Kypros mandag. Samtidig spiller Bulgaria mot Slovenia. Med gruppeseier rykker Norge opp en divisjon i Nations League. Laget får også mulighet til å spille playoff om en plass i EM-sluttspillet i 2020. Ved poenglikhet teller målforskjell.

- Vi har det så å si i våre egne hender. Hvis vi vinner over Kypros - og Bulgaria ikke scorer altfor mange mål - så vinner vi gruppa. Vi drar til Kypros for å ta tre poeng og håper det er nok, forteller Ødegaard.

Tabell
Norge53115-210
Bulgaria53116-410
Kypros51225-75
Slovenia50234-72

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!