SKAL TIL CANADA: Martin Ødegaard blir med Real Madrids førstelag på treningsleir. Foto: Scanpix
SKAL TIL CANADA: Martin Ødegaard blir med Real Madrids førstelag på treningsleir. Foto: ScanpixVis mer

Hevder Real Madrid-presidenten tvinger Zidane til å inkludere Ødegaard på treningsleir

Martin Ødegaard er med Real Madrid-troppen som reiser til Canada mandag. Det er også Zinedine Zidanes sønner, Enzo og Luca.

Real Madrid kunngjorde lørdag hvilke spillere som reiser til Nord-Amerika for å delta i en treningsturnering med Paris Saint-Germain, Chelsea og Bayern München.

Norske Martin Ødegaard var som ventet en del av troppen.

Den Barcelona-vennlige avisen Sport skriver imidlertid at manager Zinédine Zidane i utgangspunktet ikke hadde planlagt å ha med 17-åringen i sommeroppkjøringen, men at president Florentino Pérez skal ha tvunget ham til å inkludere tenåringskjøpet. Intensjonen skal være at Real Madrid ønsker å «vise fram» Ødegaard til potensielle utlånsklubber.

17-åringen var også i fjor med på hovedstadsklubbens sommerturné. Det var under Australia-besøket han fikk sin første kamp fra start da Roma var motstander i Melbourne.

Av de 25 spillerne Zidane tar med seg til Nord-Amerika kommer elleve av dem fra reserve eller U19-laget, blant andre sønnene Enzo og Luca. Enzo spilte med Ødegaard på Castilla forrige sesong, mens Luca sto i mål for U19-laget.

Flere av førstelagsstjernene som Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Toni Kroos har fortsatt ferie etter EM.

I august skal Real Madrid møte Sevilla i den europeiske supercupen på Lerkendal. (©NTB)