Hevder Real Madrid setter ned foten: - Martin Ødegaard er ikke til salgs

Ifølge Marca ønsker ikke Real Madrid å selge Martin Ødegaard, til tross for den angivelige interessen fra Champions League-semifinalist Ajax.

I RIVENDE UTVIKLING: Martin Ødegaard har tatt store steg den siste tiden. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
I RIVENDE UTVIKLING: Martin Ødegaard har tatt store steg den siste tiden. Foto: Carina Johansen / NTB scanpixVis mer

Den nederlandske avisa De Telegraaf meldte i går at Ajax står klar for å kjøpe Martin Ødegaard løs fra kontrakten med Real Madrid.

Ifølge De Telegraaf skal Real Madrid ha satt en prislapp på rundt 20 millioner euro, altså ca. 192 millioner norske kroner.

De påstandene tilbakeviser nå den spanske storavisa Marca, som skriver at Real Madrid ikke er villige til å selge den norske 20-åringen.

Real Madrid skal være villige til å låne ut Ødegaard på ny, noe som også kan være et alternativ for Champions League-semifinalist Ajax, ifølge Marca.

Flere alternativer

Men et salg er ikke aktuelt.

- Interessen fra Ajax er reell, men det vil ikke bli noen permanent overgang denne sommeren, fordi det ikke er en god idé å la Ødegaard dra nå som han begynner å vise fram sitt unike talent, skriver avisa med informerte kilder i Real Madrid-leiren.

Selv sier Ødegaard at hans agent Bjørn Tore Kvarm har kontinuerlig kontakt med Real Madrid.

- Vi vurderer flere alternativer og må se på hva som er best for min utvikling, uttalte stortalentet etter tirsdagens kamp mot Ajax.

Vitesse-trener Leonid Slutskij mener at den norske 20-åringen er god nok for Real Madrid allerede nå.

- Jeg har jobbet med mange toppspillere, og han er en av de beste. Martin er også briljant, og selvfølgelig drømmer vi om å beholde ham, men det er ikke riktig for hans del, sa Vitesses manager nylig til NOS.

- Det rette for Ødegaard er å spille på et helt annet nivå. Jeg vet lite om Real Madrid, men slik som de spiller nå, er han klar til å spille der også. Han er klar for å ta et nytt steg.

Utvikling

Ødegaard har hatt en strålende sesong for Vitesse i den nederlandske toppdivisjonen og endelig fått sluttproduktet som manglet i Heerenveen, hvor underliggende tall hentydet at nordmannen var uheldig og hadde mange marginer imot.

Denne sesongen har strålende tekniske involveringer blitt supplert med tellende resultat - og totalt 15 målpoeng på 27 seriekamper for Vitesse.

Ødegaard (20) er rangert som nr. 7 i den Eredivisie på spillerbørsen til det anerkjente whoscored.com, blant annet like foran Ajax' vidunderbarn Frenkie de Jong (21), som har signert for Barcelona med en overgangssum på nesten 750 millioner norske kroner.

De seks spillerne som er foran Ødegaard på whoscoreds ranking er Hakim Ziyech, Luuk de Jong, Dusan Tadic, Steven Berghuis, Hirving Lozano og Steven Bergwijn. Alle disse seks spiller for topp 3-klubbene Ajax, PSV Eindhoven og Feyenoord. Ødegaard er den eneste på topp 10-lista som ikke spiller for én av disse tre klubbene.

Vitesse er for øvrig nr. 7 i Eredivisie, som Ajax topper med målforskjellen 111-30. Ødegaard lanseres som en sannsynlig erstatter for Ajax' stjerneving Hakim Ziyech, som har vært den beste spilleren i ligaen i flere sesonger.