Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder Real Madrid tar grep for å unngå ydmykelse av rivalen: - De er redde

Stiller ikke hjemmearena til disposisjon i cupfinalen.

TØFF PÅKJENNING: Tidligere Barcelona-president hevder Real Madrid ikke orker tanken på at Barcelona løfter et trofé på rivalens hjemmebane. Foto:  AFP / LLUIS GENE / NTB Scanpix
TØFF PÅKJENNING: Tidligere Barcelona-president hevder Real Madrid ikke orker tanken på at Barcelona løfter et trofé på rivalens hjemmebane. Foto: AFP / LLUIS GENE / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Real Madrid ble utestengt fra den spanske cupen etter å ha stilt med en suspendert spiller til oppgjøret mot Cádiz 2. desember.

Dermed lå veien åpen for Barcelona, som tok seg hele veien til finalen i Copa del Rey. Nå venter Sevilla på motsatt banehalvdel 21. mai (dersom Sevilla ikke kommer til finalen i Europa League, slik at datoen blir flyttet).

Hvor kampen skal spilles er fortsatt ikke bestemt. Finalen spilles normalt på nøytral grunn, og Real Madrids hjemmearena Santiago Bernabéu er med sin kapasitet på 81 000 tilskuere en perfekt finalearena i så måte. Men nå kan det se ut som fansen kan se langt etter den muligheten.

For ifølge spanske Marca skal rockestjernen Bruce Springsteen holde konsert på Bernabéu samme dag som finalen spilles.

- Redde Den tidligere Barcelona-presidenten Joan Gaspart er overbevist om at Real Madrid-president Florentino Perez gjøre det han kan for at Barcelona ikke skal spille, og vinne, på Real Madrids hjemmebane.

- Real Madrid er redde for at Barcelona skal løfte Copa-trofeet, sier Gaspart ifølge Esports Cope.

Det er ikke første gang Real Madrid unnlater å stille stadion til disposisjon. Det samme skjedde blant annet forrige sesong, da Barcelona møtte Atletic Bilbao. Da endte finalen opp med å bli spilt på Camp Nou, til Barcelonas store fordel.

De to sesongene før var Real Madrid selv i finalen.

- Jeg skjønner ikke hvorfor, dersom de sier nei. Da må de komme med bedre forklaringer enn i fjor, sier Gaspart.

Nå ser det ut til at Real Madrid har fått en god forklaring i Bruce Springsteen.

Ideelt Sist en finale ble spilt på ærverdige Santiago Bernabéu uten Real Madrid, var i 2006/07-sesongen. Da var Sevilla og Getafe finalemotstandere. Nå har Gaspard en melding til Perez.

- Florentino, dersom du ikke vil at Barcelona skal spille finalen der, ha mot til å si det offentlig. Med tanke på distansen mellom Sevilla og Barcelona, er Madrid en ideell plass. Calderón er bra, men Bernabéu er bedre, sier Gaspart.

Real Madrids byrival Atlético Madrid holder til på Vicente Calderón stadion. Det spørs likevel om Madrid vil tillate to store arrangementer på samme dag, med Bruce Springsteen i byen.

Oppholdet i den spanske hovedstaden er en del av rockestjernen turne «The River Tour».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram