Hevder Riise ber om å bli fristilt fra sin indiske klubb

Og klubben skal ha signert en annen internasjonal spiller.

IKKE KLART: En indisk avis skrivet at John Arne Riise har bedt sin indiske klubb om å ferdigstille overgangen, ellers anser han seg som en kontraktsløs spiller. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IKKE KLART: En indisk avis skrivet at John Arne Riise har bedt sin indiske klubb om å ferdigstille overgangen, ellers anser han seg som en kontraktsløs spiller. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I starten av juni slapp John Arne Riise nyheten om at han skal spille fotball i India til høsten. Nyheten om hvilken klubb 34-åringen skal spille for skulle bli sluppet på konas blogg dagen etter, men nyheten har latt vente på seg.

Tidligere har det vært skrevet i indiske medier at Riise ønsket å bytte klubb i tolvte time, og at han hadde havnet i kontraktstrøbbel.

Dette avviste Riise da han var på besøk hos Dagbladet på Ekebergslette tidligere denne uka. Der fortalte han at det ikke har vært noen tvil om hvilken klubb han skal spille for - uten å ville avsløre hvilken klubb det er.

- Det har vært klart hele veien, men det har blitt skrevet at jeg har signert for to klubber. Det har jeg ikke. Jeg har hatt lyst til å holde det hemmelig til jeg føler meg klar, og det vil bli en stor annonsering innen en uke, sa Riise til Dagbladet mandag.

Riise sendte brev Det er tidligere blitt kjent at Riise har skrevet under et såkalt «letter of offer» med Indian Super League-klubben Kerala Blaster. Nå skriver den indiske avisa Times of India at hele India-oppholdet kan gå i vasken.

Avisa skriver at nordmannen lørdag sendte et brev til Kerala Blasters med spørsmål om en avklaring rundt hans kontrakt.

Ifølge avisa skriver Riise at han ønsker at overgangen hans ferdigstilles, som inkluderer en medisinsk test, innen de neste fem dagene - ellers anser 34-åringen seg fri til å gå til en annen klubb.

- Riise signerte et «letter of offer» hvor det kun var enighet om godtgjørelsen. Spilleren hevder at brevet ikke er juridisk bindene, og at han skrev under dokumentet uten juridisk hjelp, sier en anonym kilde til avisa - som de mener har god innsikt i situasjonen.

Times of India skriver at John Arne Riise i sitt brev til Kerala Blasters siterer en artikkel i FIFAs overgangsreglement, som sier at kontrakten ikke er gyldig før det har blitt gjenomført en medisinsk test og før en arbeidstillatelse er innvilget.

- Spilleren har nå fortalt franchisen (Kerala Blasters, red.anm) at en medisinsk test må være gjennomført innen fem dager, med frist fredag, signere kontrakten med de gjeldene vilkår og betingelser, ellers vil han anse seg selv som en kontraktsløs spiller, sier den anonyme kilden videre.

Hevder Riise droppes John Arne Riise skulle egentlig bli Kerala Blasters sin såkalte marquee-spiller - en utenlandsk spiller som har hatt suksess internasjonalt og som de indiske klubbene lønner bedre enn de nasjonale spillerne.

Times of India skriver at Kerala Blasters trolig lar Riise gå som følge av kontraktskrøllet, og siden de har sett seg ut den spanske forsvareren Carlos Marchena som sin marquee-spiller.

Har du et tips angående Norway Cup?


Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1450 lag fra rundt 60 nasjoner!

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Flere kilder skriver fredag at den tidligere spanske landslagsspilleren er enige med Kerala Blasters om en overgang, og at kontrakten skal ha blitt skrevet under i går.

Dagbladet har vært i kontakt med Riises manager, Lars Gilleberg, som sier han ikke vet noe. Dagbladet har søkt John Arne Riise, uten hell.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer