STERKE ANKLAGER: Der Spiegel skrev i fjor om en kvinne som hevder Cristiano Ronaldo voldtok henne. Nå står hun fram med navn. Foto:  REUTERS/Massimo Pinca
STERKE ANKLAGER: Der Spiegel skrev i fjor om en kvinne som hevder Cristiano Ronaldo voldtok henne. Nå står hun fram med navn. Foto: REUTERS/Massimo PincaVis mer

Kathryn Mayorga anklager Cristiano Ronaldo for voldtekt

Hevder Ronaldo voldtok henne. Juventus-stjerna varsler søksmål

Kvinnen som hevder hun ble voldtatt av Cristiano Ronaldo i 2009, står fram i tyske Der Spiegel.

Det var i fjor de alvorlige anklagene ble kjent for offentligheten: Velrenommerte Der Spiegel skrev om en amerikansk kvinne som hevdet hun ble voldtatt på et hotellrom i Las Vegas av Juventus-stjerna Cristiano Ronaldo (33).

Nå, snaut ett og et halvt år seinere, står kvinnen fram med fullt navn i en større reportasje i samme avis.

Kathryn Mayorga (34) åpner nå opp om det som angivelig skjedde på hotellrommet for ni år siden.

- Jeg har hatt alvorlige sammenbrudd, sier Mayorga blant annet i intervjuet. Hun forteller at hun har slitt stort i årene etter den påståtte hendelsen.

Ronaldos advokater meldte fredag kveld at de går anklagene knallhardt i møte. Advokat Christian Schertz, som representerer Ronaldos agentfirma Gestifute, sier Der Spiegel gjør noe ulovlig og krenkende når de publiserer artikkelen.

- Artikkelen er åpenbart ulovlig. De bryter alle rettigheter til vår klient på en svært alvorlig måte, skriver advokat Schertz i en pressemelding.

STÅR FRAM: Under tittelen «Og så er han over meg» står Kathryn Mayorga fram i tyske Der Spiegel. Skjermdump
STÅR FRAM: Under tittelen «Og så er han over meg» står Kathryn Mayorga fram i tyske Der Spiegel. Skjermdump Vis mer

Klandrer seg selv

Da Der Spiegel først omtalte saken i fjor, kom det også fram at Ronaldo skal ha betalt kvinnen for å skrive under på en taushetsavtale. Det skal dreie seg om en sum på 370 000 dollar, drøyt tre millioner kroner.

Det angrer hun nå på. Hun ønsker nå å ta saken opp på nytt, og har ifølge der Spiegel levert et sivilt søksmål for å få taushetserklæringen opphevet.

Advokaten hevder dessuten ifølge Der Spiegel at Mayorga ikke var i psykisk god stand da hun skal ha skrevet under på avtalen.

- Jeg klandrer ham, og jeg klandrer meg selv for å ha signert den avtalen, sier hun.

Videre forklarer hun at hun møtte Ronaldo da han var på ferie med svogeren og fetteren sin i Las Vegas i 2009. Mayorga og Ronaldo skal ha møttes på en nattklubb, og skal så ha havnet i samme leilighet for videre fest.

Hun hevder at Ronaldo skal ha blitt voldsom, dro henne inn på et soverom og voldtok henne.

Mayorga anmeldte den påståtte voldtekten til politiet i Los Angeles samme dag. Men hun oppga ikke fotballstjernens navn, hun omtaler voldtektsmannen som en «offentlig person» og en «idrettsutøver».

Benektet anklagene

Juventus-stjerna har hele tiden benektet anklagene. Advokatene hans reagerte sterkt da Spiegel først omtalte den påståtte voldtekten.

- Artikkelen er ikke noe annet enn et stykke journalistisk fiksjon, hevdet Ronaldos agentselskap, som blant annet hans agent Jorge Mendes er tilknyttet.

Videre het det i en uttalelse:

- Det påståtte offeret nekter å stå fram og bekrefte riktigheten av anklagen. Avisa har basert hele sin fortelling på dokumenter som er usignert, og hvor partene ikke er identifisert, på e-poster mellom advokater som ikke har noe med Cristiano Ronaldo å gjøre, og som han ikke kan bekrefte at er autentisk - og på et påstått brev som det hevdes er sendt til ham av et såkalte offer, men som aldri ble mottatt av Cristiano, skrev de i pressemeldingen.

Der Spiegel skriver at de har prøvd å kontakte Ronaldo en hel del ganger de siste 18 månedene, slik at han kan forklare sin side av saken. Det har han ikke ønsket.