Hevder Rooney har takket nei til giganttilbud fra utlandet

Kunne fått tre millioner i uka.

TRE MILLIONER: Wayne Rooney ble tilbudt rundt tre millioner kroner i ukelønn, men takket i sommer nei til det lukrative tilbudet fra kinesiske Beijing Guoan.
 Foto: NTB Scanpix
TRE MILLIONER: Wayne Rooney ble tilbudt rundt tre millioner kroner i ukelønn, men takket i sommer nei til det lukrative tilbudet fra kinesiske Beijing Guoan. Foto: NTB ScanpixVis mer

Wayne Rooney ble tilbudt rundt tre millioner kroner i ukelønn, men takket i sommer nei til det lukrative tilbudet fra kinesiske Beijing Guoan.

Det skriver den britiske avisen Daily Telegraph. Ifølge avisen kan den kinesiske superligaklubben komme tilbake med et ferskt tilbud i januar, dersom Rooney fortsatt ikke er fast på Manchester Uniteds førstelag.

Beijing Guoan-formann Luo Ning har uttalt til lokal radio at han i sommer møtte Rooneys mangeårige agent, Paul Stretford. Det endte med et heftig kontraktstilbud, men den engelske landslagsspissen takket nei.

Wayne Rooney, som er blitt 31 år, har kontrakt med United til 2019. Han ble utnevnt til kaptein av klubbens forrige manager, Louis van Gaal, i fjor. Denne sesongen har Rooney slitt med formen, men han var med igjen i 3-1-seieren mot Swansea sist helg.

Det er ventet at den tidligere engelske landslagssjefen Sven-Göran Eriksson tar over som manager i Beijing-laget. Han ble nylig sparket i Shanghai SIPG, men skal være nær jobb igjen raskt.

Det som taler imot en overgang for Rooney til kinesisk fotball, er at veteranen har uttalt at han ønsker å spille for England fram til et eventuelt VM-sluttspill i 2018. Han får en tøff oppgave med å overbevise om spilletid dersom han går til den kinesiske superligaen.

(NTB)