OVER TOPPEN?: Britiske tabloider mener Rooney for lengst har bikket toppen. Nå er de bekymret for kampbelastningen landslags- og United-kapteinen har vært gjennom siden han ble profesjonell fotballspiller. Foto: MARTIN RICKETT / PA WIRE
OVER TOPPEN?: Britiske tabloider mener Rooney for lengst har bikket toppen. Nå er de bekymret for kampbelastningen landslags- og United-kapteinen har vært gjennom siden han ble profesjonell fotballspiller. Foto: MARTIN RICKETT / PA WIREVis mer

Hevder Rooney nærmer seg bristepunktet. Til og med lokalavisa gir opp

Bærer spissansvaret på sine skuldre.

(Dagbladet): Manchester United-kaptein Wayne Rooney (29) var nesten usynlig på gressmatta på Villa Park fredag. Han markerte seg ikke, hadde ingen skudd på mål og skapte ingen sjanser.

Hans eneste ballberøring i 16-meteren i løpet av de 90 minuttene var for å sparke ballen over sidelinja og drøye tid. Heller ikke i sesongens første kamp eller i sesongoppkjøringen har han gjort stort ut av seg.

Nå spekuleres det i engelske medier at stjernespissen - United- og landslagskapteinen - begynner å bli utslitt.

Lokalavisa kritisk «Midtbanen må kompensere for Uniteds sløve nummer 10, og Rooney er over toppen. Dette kommer ikke av å ha sett hans to kamper denne sesongen, men etter årevis med frustrasjon», skriver lokalavisa Manchester Evening News.

De mener faktisk at Rooneys beste sesong var for ni år siden, selv om det nå og da kommer storslagne glimt fra engelskmannen.

«Rooney er for ofte en passasjer, som bruker mer tid på å henvende seg til dommeren enn å spille. Da United spilte som best forrige sesong, presterte ikke Rooney - bortsett fra i 45 minutter mot Tottenham.»

Wayne Rooney må grave seg ut av hullet, konkluderer avisa med.

- Nær bristepunktet Også tabloida Daily Mail er på samme spor. De mener Rooney ser utslitt ut, og er nær bristepunktet. Til grunn for det legger de at Wayne Rooney aldri har spilt mindre enn 42 kamper på en sesong som profesjonell fotballspiller. Det er en stor arbeidsbelastning.

«Det var noe svært urovekkende over Wayne Rooneys opptreden fredag. (...) Rooney kan ha slike perioder, men de er stort sett korte,» skriver avisa, som mener at både landslagssjef Roy Hodgson og United-manager Louis van Gaal bør være bekymret.

De kommer med en oppfordring:

«De som kjenner Rooney godt, vet at han er nær bristepunktet. Han ser stadig mer utslitt ut. Van Gaal må være forsiktig herfra - å være alene på topp en hel sesong for United kan gjøre at karrieren til Rooney er over,» skriver avisa.

ESPN omtaler også dette. De mener at Manchester United er avhengige av å hente inn en spiss til.