Snart avgjørelse om ny Brækhus-kamp:

Hevder Sauerland spiller høyt om Brækhus-kamp

Har ikke akseptert «veldig lukrativt tilbud», hevder Sauerland spiller farlig.

VANT I OSLO: Cecilia Brækhus slo Anne Sophie Mathis i Oslo Spektrum tidligere i år. Nå satses det mot en ny kamp på norsk bane. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
VANT I OSLO: Cecilia Brækhus slo Anne Sophie Mathis i Oslo Spektrum tidligere i år. Nå satses det mot en ny kamp på norsk bane. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

En endelig avklaring rundt boksekampen mellom Cecilia Brækhus og svenske Klara Svensson kommer i løpet av de neste to ukene.

Det hevder sjefen for agentselskapet IMG Norden, Kristian Hysen, overfor Aftonbladet.

Han ivaretar interessene til den norske boksedronningen i forhandlingene som nå pågår rundt den potensielle storkampen. Det tyske promotorselskapet Sauerland, som tidligere hadde Brækhus i sin stall, forhandler på vegne av Svensson.

- Veldig lukrativt tilbud

Tidligere denne uken hevdet Nisse Sauerland overfor VG at Brækhus skulle være tilbudt fem millioner kroner for å takke ja til kampen. Sauerland-sjefen sa videre at han ønsket at kampen skal gå i Oslo.

IMG Norden har på sin side gitt et tilbud til Sauerland som tyskerne ikke vil akseptere.

– Vi har gitt et veldig lukrativt tilbud. Vi snakker om flere ganger det Klara Svensson har fått tidligere, det er veldig generøst. Deler de ikke den oppfatningen, blir det ingen kamp, sier IMG Norden-sjef Hysen.

- Mye som kan skje

Slik saken står i øyeblikket anslår han sjansene for en Brækhus-Svensson-kamp som 50/50.

– Sauerland spiller farlig. De går veldig hardt ut nå, for om de mislykkes kan det kanskje bli en kamp på et senere tidspunkt. Men det er mye som kan skje i boksing med skader og tap. Og ja, jeg tror de resonnerer feil. Kanskje kjører de alt dette i grøfta og kaster bort en livs sjanse for Klara, sier Hysen til Aftonbladet.

(NTB)