STILLE: Michael Schumachers manager og talskvinne, Sabine Kehm, skal ha fått stilnet sirkuset rundt 46-åringen ved å true tysk og sveitsisk presse med søksmål. Foto: NTB Scanpix
STILLE: Michael Schumachers manager og talskvinne, Sabine Kehm, skal ha fått stilnet sirkuset rundt 46-åringen ved å true tysk og sveitsisk presse med søksmål. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hevder Schumachers manager har truet tysk og sveitsisk presse til taushet

Mener det forklarer hvorfor det er så stille rundt 46-åringen.

(Dagbladet): Det har ikke vært mye nytt fra Michael Schumacher-leiren i 2015. I romjula var det ett år siden den fatale skiulykken som førte til at den tidligere Formel 1-stjerna lå i koma i over et halvt år.

Det er fortsatt usikkert hvilken tilstand tyskeren er i, men det har blitt hevdet at han kan kommunisere med familien med øynene.

At det har vært så stille, og lite nytt, rundt Michael Schumacher, hevder det italienske sportsnettsetdet Corriere dello Sport å vite grunnen til.

De mener at Schumachers talskvinne og manager, Sabine Kehm, har klart å kneble aviser som tidligere skrev mye om Michael Schumacher, hans familie og tilstanden til motorsportstjerna.

Tabloidaviser som tyske Bild og sveitsiske Blick skal ha mottatt brev med trusler om søksmål, hvis de skriver om Schumachers helsetilstand, hevder det italienske nettstedet.

Høsten 2014 ble Michael Schumacher flyttet fra sykehuset i Grenoble, hvor han var til behandling etter skiulykka, og ble flyttet til familiens hjem i Sveits.

Schumachers hjem skal ha blitt bygget om for å tilpasses den nye situasjonen. I tillegg skal et team på rundt 15 personer ha blitt ansatt for å passe på 46-åringen døgnet rundt.

Manageren til Schumacher skal også ha forsikret seg om at det medisinske teamet ikke snakker om Formel 1-stjerna.

- Det medisinske personellet, som passer på Schumacher hjemme, er tvunget til å undertegne flere svært restriktive kontrakter om taushetsplikt, skriver det italienske nettstedet.

For et par uker siden debuterte Schumachers sønn, 16 år gamle Mick, i Formula 4-sirkuset. Interessen rundt sønnen var så stor at manager Sabine Kehm gikk ut og advarte mot å hause opp forventningene til 16-åringen.

BEHANDLES HER: Michael Schumacher ble flyttet hjem til familiens hus ved Genévesjøen etter et langt opphold på sykehuset i Grenoble. Foto: NTB Scanpix
BEHANDLES HER: Michael Schumacher ble flyttet hjem til familiens hus ved Genévesjøen etter et langt opphold på sykehuset i Grenoble. Foto: NTB Scanpix Vis mer