Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder Solbakken blir Köln-trener i dag

Tyske Bild. Semb avviser at det finnes noen exit-klausul.

I TENKEBOKSEN? Tyske medier skriver at Ståle Solbakken er i samtaler med FC Köln. Det vil ingen kommentere. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
I TENKEBOKSEN? Tyske medier skriver at Ståle Solbakken er i samtaler med FC Köln. Det vil ingen kommentere. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer

(Dagbladet): Spekulasjonene om at Ståle Solbakken blir FC Kölns neste trener tiltar i styrke i Tyskland.

I dag følger Bild opp gårsdagens sak med en ny artikkel, der det hevdes at samtalene mellom Köln og Solbakken er i gang, og at en avtale kan være bare timer unna.

Avgjørelsen om å gå for nordmannen skal ha blitt tatt på et møte i klubben tirsdag kveld.

Ingen klausul i kontrakten
FCK-treneren har uttalt at han har blitt kontaktet av en rekke klubber etter suksessen med den danske hovedstadsklubben denne sesongen, og har gjentatte ganger måttet svare på om han vil vurdere å trekke seg fra avtalen han har med Norges Fotballforbund.

I tyske medier har det blitt hevdet at Ståle Solbakken har en klausul i kontrakten med NFF som gjør at han for en viss sum (rundt fire millioner kroner), kan kjøpes ut av landslagstrenerjobben.

Det avviser toppfotballsjef Nils Johan Semb kategorisk.

- Det finnes ingen klausul, sier Semb til Dagbladet.

Utover dette vil Semb fortsatt ikke si annet enn at han forholder seg til at Ståle Solbakken stiller på jobb over nyttår.

Tredobling av lønna
Ståle Solbakken vil heller ikke kommentere de nyoppståtte ryktene rundt Köln.

- Jeg har ingen kommentarer til noe. Jeg kan ikke kommentere det hver gang det er en historie om at jeg skal det ene eller det andre. Sånn var det også da jeg ble satt i forbindelse med Hamburg. Uansett hva jeg sier, blir det misforstått, sa nordmannen i går.

Ifølge Bild skal tyskerne være villige til å tilby Solbakken en lønn på rundt åtte millioner kroner, rundt tre ganger mer enn det de mener han skal tjene som norsk landslagssjef.

FC Köln har hatt midlertidig manager i Volker Finke mot slutten av denne sesongen, der de berget plassen i Bundesliga senest forrige helg.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Ståle Solbakkens agent de to siste dagene, men Bjarne Goldbæk sier følgende til danske BT:

- Hvis dette er riktig, så vet de mer enn jeg gjør.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media