MOLDE-TRENER: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
MOLDE-TRENER: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Mourinhos avgang

Hevder Solskjær er United-aktuell

Som midlertidig trener.

Saken oppdateres!

Den anerkjente ESPN-journalisten Mark Ogden skriver på Twitter at Ole Gunnar Solskjær er aktuell som midlertidig trener i Manchester United.

José Mourinho fikk tidligere i dag sparken etter 2,5 år i klubben.

- Ole Gunnar Solskjær ble i kulissene tidligere i sesongen nevnt som en mulig midlertidig trener etter Mourinho. Han er fortsatt i Molde, men er stadig en potensiell kandidat som midlertidig trener fram til sommeren, skriver Ogden, som er seniorjournalist.

Molde-direktør Øystein Neerland har ikke besvart Dagbladets henvendelser i formiddag. Men tidligere i måneden skrev Solskjær under for tre nye år i klubben.

Mourinhos avgang kommer etter en sesong med svake resultater og spill som ikke har imponert veldig mange. Laget ligger på sjetteplass i Premier League. Reaksjonene er mange etter avgangen.

England-legenden og fotballeksperten Gary Lineker skriver på Twitter at han tror at tidspunktet for avgangen ikke er tilfeldig.

- Jeg antar at en av de viktigste grunnene for å sparke Mourinho nå er å stoppe en massiv avgang av spillere i neste måned.

Da åpner overgangsvinduet igjen. Paul Pogba er blant spillerne som ikke har funnet seg til rette med portugiserens fotball. Mens han skinte for verdensmester Frankrike i sommer, har han ofte gjort det motsatte i United. Heller ikke Romelu Lukaku har kommet til sin rett i United.

Den anerkjente fotballjournalisten Henry Winter i The Times mener problemene i United stikker dypere enn Mourinho.

- Klubben trenger en sportsdirektør, mer karakter i garderoben og flere forsvarsspillere. Hele klubben trenger en ny retning, ny energi og nye ideer, skriver Winter.

United melder på Twitter at klubben vil bruke resten av sesongen til å finne en fast trener.

Mens Ogden mener at Solskjær er blant kandidatene, skriver flere medier at Michael Carrick er i førersetet til å overta som midlertidig trener. Han spilte i United fra 2006 til 2018.

Av de mer kuriøse Twitter-meldingene etter avgangen er denne fra TV 2-ekspert Jesper Mathisen:

«Mourinho sparket i dag, og PMH (Per-Mathias Høgmo) trappet ned i FFK i går ... Tilfeldig?»