Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Joshua King koblet til United

Hevder Solskjær fikk nei

Landslagsspiss Joshua King (28) skal ha vært ønsket av Ole Gunnar Solskjær i Manchester United. Men budet ble angivelig ikke akseptert av Bournemouth.

ØNSKET AV UNITED: Joshua King. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
ØNSKET AV UNITED: Joshua King. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

MANCHESTER (Dagbladet): På siste dag av overgangsvinduet i England jobber klubbene febrilsk med å få inn de nødvendige spillerne. Vinduet stenger ved midnatt.

Manchester United landet midtbanespiller Bruno Fernandes (25) fra Sporting i går. Men etter skaden på Marcus Rashford - og en Anthony Martial som ofte leverer svakt - kan Solskjær synes å være desperat etter en spiss.

MÅLSCORER: Joshua King har vært i Bournemouth siden 2015. Foto: NTB scanpix
MÅLSCORER: Joshua King har vært i Bournemouth siden 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

Seint torsdag kveld meldte The Daily Telegraph at United har forsøkt å skaffe seg signaturen til Norges landslagsangriperJoshua King. Han har ei fortid i akademiet til United og har vært i Bournemouth siden 2015.

- Ole Gunnar Solskjær hadde identifisert en norsk løsning på spissmangelen. Men han klarte ikke å lande landsmannen, skriver avisa, som går for å være en av de mest bunnsolide i bransjen.

King-artikkelen presenteres under vignetten «eksklusivt».

Det heter:

- King er blitt satt på sidelinja med en hamstringsskade, men er tilbake igjen etter vinterpausen. Solskjær så på nordmannen som det perfekte tilskuddet i angrep.

Men Bournemouth-manager Eddie Howe skal ha satt foten ned. Laget ligger som nummer tre fra bunn og risikerer å rykke ned fra Premier League. Her trengs alle mann til pumpene.

King har ikke hatt en sesong etter vanlige standarder på sørkysten. Så langt har han tre mål i Premier League. I 2016/2017-sesongen scoret han 16 mål.

Spissen har 46 kamper og 17 mål for Norge.

Til Dagbladet har han sagt at han drømmer om å spille i Champions League. Det får han neppe gjort med Bournemouth. 28-åringen har kontrakt med klubben fram til juni 2021. Han anslås å ha en verdi på rundt 200 millioner kroner.

MAN UTD: Bruno Fernandes er klar for Manchester United. Dette er noen av hans beste scoringer fra forrige sesong. Vis mer

- King var en avtale vi trodde vi kunne få igjennom. Men vi møtte motstand fra Bournemouth, sier en Old Trafford-kilde til The Daily Telegraph.

Romsås-mannen gikk fra Vålerenga til Manchester United i 2008. Han spilte på aldersbestemte nivåer, men fikk aldri A-kamper for Manchester United.

Også en annen nordmann var sterkt ønsket av Solskjær. Men Erling Braut Haaland valgte til slutt Borussia Dortmund.