Hevder Solskjær vil sprenge overgangsrekorder for Sancho

Det er ikke bare på gressteppet Manchester United får motstand av PSG. Nå kjemper de begge om signaturen til brennhete Jadon Sancho (18) - som kan bli tidenes dyreste engelskmann.

NY DUO? Det er foreløpig ingen som vet hvordan fremtiden til Jadon Sancho og Ole Gunnar Solskjær ser ut, men at de begge har Manchester United som arbeidsgiver neste sesong er ikke usannsynlig. Foto: PA Photos.
NY DUO? Det er foreløpig ingen som vet hvordan fremtiden til Jadon Sancho og Ole Gunnar Solskjær ser ut, men at de begge har Manchester United som arbeidsgiver neste sesong er ikke usannsynlig. Foto: PA Photos. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det melder The Telegraph og avisas Manchester United-ekspert James Ducker.

Ole Gunnar Solskjær har lagt inn en sterk søknad for å bli Manchester United-manager på permanent basis, og Rio Ferdinand, Solskjærs gamle lagkamerat, mener nordmannen må få full frihet til å gjøre akkurat som han vil når overgangsvinduet åpner i sommer.

Dersom Solskjær får det som han vil, kommer Manchester United til å bli drøye 100 millioner pund - tilsvarende omkring 1,1 milliard norske kroner - fattigere.

Det er nemlig det de røde djevlene må ut med dersom de skal sikre seg Borussia Dortmund-kometen Jadon Sancho, som har satt fyr på Bundesliga denne sesongen.

- For meg er han litt i den Kylian Mbappé-klassen. Han er én som kan fylle skoene etter Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Det er store ord, men det er helt eksepsjonelt det han har fått til.

Det sier Bundesliga-kommentator for Viasat, Eivind Bisgaard Sundet, til Dagbladet.

SOLSKJÆR: Martin Johnsrud Sundby ble satt ut av et spørsmål fra en «argentinsk reporter» under pressekonferansen i forkant av 15-kilometeren onsdag NRK Satiriks bekrefter overfor Dagbladet at det er de som står bak stuntet. Video: NTB Scanpix Vis mer

Herjer i Tyskland

18-åringen, som gikk gradene i Watfords akademi før han ble hentet til United-byrival Manchester City, har på 24 Bundesliga-kamper scoret åtte mål og bidratt med tolv målgivende pasninger. I tillegg har han én scoring og én assist i Champions League, hvor gultrøyene fra Tyskland har et forferdelig utgangspunkt før returoppgjøret mot Tottenham.

STJERNESKUDD: Jadon Sancho. Foto: AFP.
STJERNESKUDD: Jadon Sancho. Foto: AFP. Vis mer

Dersom det skulle bli en overgang og summen i det hele tatt er i nærheten av hva det spekuleres i, vil Manchester United smadre rekorden for tidenes dyreste engelskmann. Den tilhører i skrivende stund Kyle Walker, som forlot Tottenham til fordel for Manchester City for drøye 45 millioner pund (500 millioner kroner).

En slik sum ville også gjort Sancho til tidenes dyreste Manchester United-spiller, en tittel som Paul Pogba for tiden smykker seg med.

- Hvor risikabelt er det å bruke så mye penger på en spiller som har hatt én god sesong på toppnivå?

- For å være helt ærlig, er jeg helt frelst. Han har vært så god. Man kan definitivt forsvare overgangssummen, sier Bisgaard Sundet, og trekker frem en rekke kvaliteter:

- Han virker så riktig skrudd sammen. Det er ingen stjernenykker, han står frem i de største kampene, tar kloke valg, jobber hjemover, leverer målpoeng og er engelsk, sier kommentatoren.

Ducker skriver at Manchester United skal ha innsett hvor skummelt det er å gå for kortsiktige løsninger som Alexis Sanchez på overgangsmarkedet, og Ducker omtaler chileneren som en spiller som har vært en «spektakulær flopp». Han skriver også:

- United har for alvor skiftet fokuset over til offensiv fotball siden Solskjær tok over, og han mener Sancho vil kunne være med på å skape et spennende engelsk-fransk-angrep sammen med Marcus Rashford, Jesse Lingard, Anthony Martial og Paul Pogba.

Tøff konkurranse

Han skriver også at Manchester United har manglet et naturlig høyreving i flere år, og at Sancho vil kunne - på kort og lang sikt - bidra med hurtighet og kreativitet, samtidig som han er målfarlig og har X-faktor.

Han påpeker også at dersom Sancho skulle innta Drømmenes Teater, vil det være pinlig for Manchester City, men det er aldri sikkert at Pep Guardiola & co. trenger å bekymre seg for det. Manchester United får ifølge Ducker tøff konkurranse om den 18 år gamle engelskmannen.

Og det får de fra pengesterke PSG, som er Manchester Uniteds motstander i åttedelsfinalen i Champions League, og som har et 2-0-forsprang å gå på fra det første oppgjøret på Old Trafford.

Manchester United skal ifølge Ducker også ønske en rutinert midtstopper, og navnet som oftest kommer opp er Kalidou Koulibaly, som spiller for Napoli. Ifølge Ducker skal Manchester United også ønske seg en midtbanespiller.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer