Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Hevder Solskjærs Villa-flørt gjorde Røkke rasende

Milliardæren dumper Molde fordi Solskjær trosset ham, skriver Romsdals Budstikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i dag kunne Dagbladet melde at Kjell Inge Røkke og Aker vil slutte å bruke penger på Molde Fotballklubb etter denne sesongen.

Milliardæren har spyttet inn 30-40 millioner kroner årlig gjennom en årrekke, i tillegg til å bygge praktfulle Aker Stadion.

I kveld mener Romsdals Budstikke å vite at årsaken til Røkke skiller lag med favorittklubben: Fordi han ble trosset av Ole Gunnar Solskjær.

Ifølge lokalavisa skal Røkke ha motsatt seg at 39-åringen reiste til England for å møte Aston Villa om den ledige managerjobben i klubben.

I dag tidlig valgte likevel Solskjær å dra sammen med sin rådgiver Jim Solbakken, og etterpå forklarte han at de ikke hadde vært i forhandlinger, men at han ønsket å vise en stor Premier League-klubb respekt.

Stilte Solskjær tre spørsmål
I en pressemelding i kveld skriver Aker at Solskjærs snarvisitt i Birmingham var «uforenlig med MFK-fellesskapet». 17. mai stilte de Solskjær følgende tre spørsmål:

1) Vurderer du å slutte i inneværende tippeligasesong?

2) Vil du ta med deg deler av støtteapparatet?

3) Vil du ta med deg noe av MFKs spillerstall over tid?

Ingen av dem ble besvart før Solskjær fredag reiste til Birmingham for innledende samtaler med Aston Villa om managerjobb i den engelske toppklubben.

- Dette oppleves som uforenlig med MFK-fellesskapet, som vi begge er en del av, sier Kjell Inge Røkke, Akers ASAs styreleder og hovedeier i en pressemelding fredag kveld.

Ifølge Romsdals Budstille skal investoren i tillegg ha reagert kraftig på antydninger i media om at Solskjær ikke får nok ressurser i Molde.

En pressemelding fra Aker om det videre forholdet til klubben skal være ventet i løpet av fredagskvelden.

Tidligere Molde-trener Åge Hareide tror romsdalingene går en tung tid i møte om de mister både Røkke og Solskjær.

- Hvis begge deler skulle skje vil det være særdeles tungt for klubben. Molde har hatt god støtte av Kjell Inge i mange år, og det er dramatiske nyheter for dem, som i fjor opplevde det maksimale i historien sin, sier Hareide til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer