Hevder sommer-OL kan ryke

Japans statsminister Yoshihide Suga avviser at regjeringen har konkludert med at sommerens OL må avlyses, slik britiske The Times skriver.

AVVISER AVGJØRELSE: Det er usikkerhet rundt sommer-OL i Tokyo. Japans statsminister Yoshihide Suga mener det derimot ikke er tatt noen avgjørelser om avlysning. Foto: NTB
AVVISER AVGJØRELSE: Det er usikkerhet rundt sommer-OL i Tokyo. Japans statsminister Yoshihide Suga mener det derimot ikke er tatt noen avgjørelser om avlysning. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

Suga sa i nasjonalforsamlingen fredag at han skal samarbeide tett med Tokyo og Den internasjonale olympiske komité (IOC), melder Reuters.

– Jeg er fast bestemt på å gjennomføre et trygt og sikkert OL som et bevis på at menneskeheten har overvunnet viruset, sa Suga i nasjonalforsamlingen natt til fredag norsk tid.

Uttalelsen kom etter at den britiske avisen The Times torsdag kveld skrev at den japanske regjeringen har konkludert internt med at årets sommer-OL må avlyses på grunn av koronapandemien.

Avisen viste til et ikke navngitt høytstående medlem i regjeringskoalisjonen i Japan. Det er enighet om at sommerlekene, som allerede er blitt utsatt ett år, ikke kommer til å bli holdt, uttalte kilden, som sa at fokus i stedet skulle rettes mot å sikre sommer-OL ved neste mulige anledning, som er i 2032.

– Ingen vil være den første til å si det, men det er enighet om at dette kommer til å bli for vanskelig, sier den ikke navngitte kilden ifølge The Times.

Etter å ha hatt god kontroll på spredningen av koronaviruset i store deler av 2020, har Japan – som mange andre land – opplevd en sterk økning i smitte. Litt over 4.700 mennesker er døde av eller med covid-19.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer