POSITIV PRØVE: Irans Saeid Ezatolahi skal ha avlagt en positiv dopingprøve, ifølge russisk media. Her fra oppgjøret mot William Carvalho oh Portugal. AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE /NTB scanpix
POSITIV PRØVE: Irans Saeid Ezatolahi skal ha avlagt en positiv dopingprøve, ifølge russisk media. Her fra oppgjøret mot William Carvalho oh Portugal. AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE /NTB scanpixVis mer

Hevder spiller avla positiv dopingprøve - FIFA har avsluttet saken

Russisk presse hevder iransk spiller har avlagt positiv dopingprøve.

Fotball-VM i Russland later til å ha fått sin første positive dopingprøve. Det skriver Expressen.

Det er den russiske nyhetskanalen Mutko Protiv som melder om at Irans 21 år gamle midtbanespiller Saeid Ezatolahi har avlagt en positiv A-prøve.

Dopingprøven er ikke bekreftet fra offsielt hold og verken FIFA eller WADA har foreløpig kommentert saken.

Ifølge Mutko Protiv skal spillerens A-prøve ha inneholdt spor av testoseron. Saken har spredd seg raskt i russisk media og er omtalt lokalavisen Bloknot i Rostov.

Den store russiske sportsavisen Sport Express melder imidlertid at saken er henlagt og lukket.

De skriver at spilleren skal ha avlagt prøven den 2. juni i Istanbul og at WADA flagget prøven fordi den inneholdt et atypisk resultat av en stor samling luteiniserende hormon.

Informasjonen skal ha blitt oversendt til FIFAs antidoping, som etter å ha sett nærmere på prøven konkluderte med at prøven ikke skulle klassifiseres som positiv og har derfor avsluttet saken.

Spiller i Russland

Den høye midtbanespilleren spilte ikke åpningskampen til Iran mot Marokko på grunn av en suspensjon, men var blant Irans beste både mot Spania og Portugal i de to neste kampene.

Det holdt akkurat ikke til avansement for iranerne etter en standhaftig opptreden bare holdt til uavgjort mot Portugal i den siste kampen.

- Vi ber om unnskyldning til folket. Jeg lover, vi gjorde alt vi kunne! Vi lærte ting som vi får ta med oss til fremtidige VM, forklarte Saeid Ezatolahi etter kampen.

21-åringen debuterte for det iranske landslaget i 2015 og står med 27 landskamper for nasjonen.

Ezatollahi spiller til daglig i den russiske Premier League, for FC Rostov, men har vært på lån til Amkar Perm den foregående sesongen etter lite spilletid i moderklubben.

FIFA har foreløpig ikke kommentert saken overfor Mutko Protiv, som har spurt om en uttalelse.

Dagbladet oppdaterer saken.