Hevder spillerne er rasende

På utsiden svarer de diplomatisk på spørsmål, men ifølge danske B.T. er stemningen langt mer opphetet på innsiden av den danske leiren.

I SJOKK: De danske spillerne skal være langt fra fornøyde med ultimatumet de fikk etter Eriksens kollaps. Foto: AFP
I SJOKK: De danske spillerne skal være langt fra fornøyde med ultimatumet de fikk etter Eriksens kollaps. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

Da Christian Eriksen fikk hjertestans og kollapset under Danmarks kamp mot Finland i EM lørdag, holdt en samlet fotballverden pusten. Det medisinske personelle fikk Eriksens hjertet til å slå igjen og han ble sendt til sykehuset.

En enorm lettelse, men de aller fleste trodde at kampen var ferdigspilt da lagene gikk i garderoben etter at Eriksen ble sendt til sykehuset. Men så kom meldingen om at kampen skulle settes i gang igjen.

De danske spillerne hadde nemlig fått tre alternativer, ifølge den danske avisa B.T:

Spille ferdig kampen lørdag kveld, fortsette kampen søndag klokka tolv eller tape 3-0 på walkover.

Danskene valgte til slutt førstnevnte.

Spillerne ønsket ikke å kjøre hjem fra parken lørdag kveld med en venns nær døden-opplevelse i bakhodet og deretter sovne og gjøre seg klar til kamp på rekordtid neste morgen. Derfor var det eneste alternativet i deres øyne å avslutt kampen slik at de alle kunne komme seg videre, hevder avisa.

Utad har de danske spillerne svart diplomatisk på spørsmål om UEFAs håndtering av situasjonen, men litt etter litt har det kommet ut misnøye fra den danske leiren om ultimatumet.

- Vi ble stilt i en posisjon som jeg personlig ikke føler at var «fair», sa Kasper Schmeichel på pressekonferansen mandag og fortsatte:

- Gjort er gjort. Forhåpentligvis lærer de av dette, sa keeperen på en vennlig måte.

VIL IKKE TILBAKE: Danmark-spissen Martin Braithwaite (30) forteller om da hans lagkamerat Christian Eriksen (29) kollapset på banen av hjertestopp. Video: Ritzau. Vis mer

Rasende

Ifølge B.T., som har snakket med en rekke kilder i og rundt landslaget, er stemningen enda mer opphetet på innsida.

Avisa hevder at spillerne er rasende på UEFA og kaller det helt uforståelig at det europeiske fotballforbundet ba dem ta en avgjørelse når de fortsatt var i sjokk.

Spillerne skal ha følt seg som brikker i et større puslespill, ifølge avisa.

Mannen som ga ultimatumet til spillerne var UEFAs delegat Theodore Theodoridis, UEFAs generalsekretær.

Ifølge B.T.s opplysninger satt grekeren med et stort ansvar i VIP-loungen i Parken da Christian Eriksen falt om og fikk hjertestans.

Theodoridis ble etter hvert ført ned til garderoben, hvor han ga det danske landslaget de tre alternativene.

I dag har både danskenes landslagstrener Kasper Hjulmand og den danske fotballdirektøren Peter Møller gitt uttrykk for at de angret på at kampen ble spilt allerede lørdag.

PREGET: Det var en preget Åge Hareide som fortalte om det siste døgnet sitt, etter Christian Eriksen sin hjertestans lørdag. Video fra Discovery + og Eurosport Norge. Vis mer

- Hadde ikke noe valg

Faren til Kasper Schmeichel, Peter Schmeichel, fortalte på Good Moring Britain i dag at han mente UEFA la press på spillerne.

- Jeg har sett sitater fra UEFA hvor de sier at de fulgte spillernes ønske og at de insisterte på å spille. Det er ikke sannheten, sier Schmeichel på programmet, og utdyper:

- De ble gitt tre muligheter. Den ene var å spille ferdig kampen umiddelbart, komme inn dagen etter klokka 12 og spille ferdig de siste 50 minuttene, eller trekke seg og tape 3-0. Hadde de noe valg? Jeg tror ikke de hadde det, forklarer Schmeichel på programmet.

UEFA skrev mandag i en uttalelse at de mente situasjon ble håndtert på en god måte.

«Uefa er sikker på at episoden ble håndtert med den største respekt med tanke på den sensitive situasjonen og for spillerne», heter det i en uttalelse mandag.

«Det ble besluttet å gjenoppta kampen først etter at begge lag ba om å få fullføre kampen samme kveld», skriver forbundet videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer