UNDERSØKES I USA: Rapporter vil ha det til at Zlatan Ibrahimovic skal undersøkes i Pittsburgh av spesialist Freddie Fu. Foto: PA/NTB Scanpix og privat
UNDERSØKES I USA: Rapporter vil ha det til at Zlatan Ibrahimovic skal undersøkes i Pittsburgh av spesialist Freddie Fu. Foto: PA/NTB Scanpix og privatVis mer

Hevder superlege kan redde Zlatans karrière: - Han er en gigant. Han er konge

Freddie Fu (66) skal undersøke kneet til Zlatan, ifølge rapporter. 

(FourFourTwo): Framtiden til superstjerne Zlatan Ibrahimovic kan ligge i hendene til 66 år gamle Freddie Fu. Han er kirurgen som skal ha fått i oppgave å utrede skadene på svenskens kne, og er ingen hvem som helst.

Zlatan Ibrahimovic landet forkjært etter en luftduell i Europa League-kampen mot Anderlecht forrige uke, noe som førte til at kneet fikk en stygg vridning.

Nøyaktig hvor alvorlig tilstanden er, får vi ikke vite før spesialister har utredet skadene, men det har blitt spekulert i at Zlatan kan være ute så lenge som et år.

Engelske BBC har meldt at det skal dreie seg om en alvorlig korsbåndskade, men dette er ikke bekreftet av klubben, som melder at angriperen har pådratt seg en alvorlig kneskade.

- Fantastisk

Onsdag skal Zlatan undersøkes av Freddie Fu i USA, ifølge den italienske journalisten Gianluca Di Marzio. Han kunne på sin hjemmeside fortelle at svensken skal undersøkes på University of Pittsburgh Medical Center. Flere engelske medier har meldt det samme, og i går bekreftet José Mourinho at Zlatan er i USA.

- Han er i USA og det er det eneste som betyr noe nå. Han er i USA for å opereres og starte rehabiliteringen, sier Mourinho ifølge Sky Sports.

Engelske The Telegraph skriver at Manchester United diskuterte saken med det medisinske apparatet i Zlatans tidligere klubb AC Milan, før de bestemte seg for å satse på Freddie Fu og USA.

Fu har en egen dag oppkalt etter seg i Pittsburgh. «Dr. Freddie Fu Day» feires 13. september hvert år. Han kommer opprinnelig fra Hongkong og omtales blant annet som «verdens beste korsbåndskirurg».

I Sverige får han masse skryt for jobben han gjør.

- Jeg har vært med på operasjon med ham mange ganger. Han er fantastisk. Han kan gjøre dette med bind foran øynene, sier Kristian Samuelsson, dosent ved Sahlgrenska, til svenske Expressen.

Samuelsson forteller at Andy Williams i Storbritannia pleier å operer Premier League-spillere for liknende skader, men at det er Fu som er verdensledende i arbeidet.

En gigant

Ryktet vil ha det til at Fu har utført hele 6000 operasjoner, noe som ifølge Samuelsson er «absurd mye».

- Han er en gigant. Han er konge, sier Samuelsson, som får støtte av Jón Karlsson, professor i ortopedi og laglege i IFK Göteborg.

Karlsson har også besøkt Freddie Fu i Pittsburgh ved flere anledninger. Han skryter blant annet av at Fu er veldig flink på å se det helhetlige bildet, for å bedømme skadeomfanget og hva som bør gjøres, noe som kan variere fra person til person.

Fu har behandlet veldig mange NFL-spillere ifølge The Telegraph. Han er også vant til å behandle «store og kraftfulle idrettsutøvere». Avisa tror ikke Zlatan kommer til å bli operert denne uka, og tror at det kan drøye flere uker før kneet er undersøkt skikkelig.

At Zlatan Ibrahimovic går for den aller beste som er å oppdrive, er ikke overraskende. 35-åringen har bare signert en ettårskontrakt med Manchester United, og flere frykter at karrièren hans hos de røde er over dersom han nå må være på sidelinja i lang tid.

Før kneskaden ble det spekulert i om Zlatan Ibrahimovic ville forlenge avtalen etter en suksessfull sesong i England. Nå er det usikkert om han i det hele tatt får tilbudet.