Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder svenske spillerfruer ble antastet

- Handler om berusede, svenske menn, sier Sveriges sikkerhetssjef, Martin Fredman.

JUBEL: De svenske spillerne jubler til fansen etter 1-0-seieren over Sør-Korea i første kamp. Bildet er tilfeldig valgt. Foto: NTB scanpix
JUBEL: De svenske spillerne jubler til fansen etter 1-0-seieren over Sør-Korea i første kamp. Bildet er tilfeldig valgt. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Tyskland – Sverige, kl. 20.00

Sverige møter Tyskland til storkamp i VM lørdag kveld. Tyskland har kniven på strupen og må vinne etter det overraskende 0-1-tapet for Mexico i åpningskampen.

For den svenske sikkerhetssjefen Martin Fredman er det mer enn bare kampen som bekymrer. Til Aftonbladet opplyser han at flere av spillerfruene ble antastet i forbindelse med forrige kamp mot Sør-Korea.

Dette skjedde angivelig på vei til arenaen i Nizjnij Novgorod.

- Det er den samme bekymringen for dem som for mange andre offentlige personer, eller personer som blir gjenkjent. Det er berusede, svenske menn - det handler om et mindretall - som er framme og vil ta selfies og er nærgående. Noen kommer feil ut, sier Fredman.

- Vi kommer til å gjøre det litt annerledes mot Tyskland. Vi skal være sammen med dem (spillerfruene), sånn at de føler seg trygge. Det er vårt arrangement og vårt ansvar at de føler seg trygge. De går ikke inn VIP-innganger, men beveger seg blant vanlige supportere. Dette er noe vi setter pris på, sier han.

Lørdagens kamp går på Fisht stadion i Sotsji.

SE VIDEO: Trenerlegenden Nils Arne Eggen om hvem han har et hjerte for i fotball-VM. Vis mer Vis mer