Hevder Terry sa til Ferdinand: - Jeg har ligget med dama di også

Sirkuset fortsatte i rasismesaken mot Chelseas kaptein.

FRISK SPRÅKBRUK: Alle er enige om at Anton Ferdinand og John Terry har brukt grove ord om hverandre på banen. Men Terry nekter for at han kalte QPR-stopperen noe rasistisk. En dom i saken er ventet fredag eller lørdag. Foto: AFP PHOTO/GLYN
FRISK SPRÅKBRUK: Alle er enige om at Anton Ferdinand og John Terry har brukt grove ord om hverandre på banen. Men Terry nekter for at han kalte QPR-stopperen noe rasistisk. En dom i saken er ventet fredag eller lørdag. Foto: AFP PHOTO/GLYNVis mer

(Dagbladet): Da Ashley Cole forsøkte å være veloppdratt og stave ordet «cunt» (fitte) bokstav for bokstav framfor å si det rett ut i vitneboksen, ble han avbrutt av dommeren.

- Ikke vær sjenert, var meldingen til Chelseas venstreback som motvillig var kalt inn for å vitne på dag tre av rasismesaken mot John Terry.

Med andre ord er det fortsatt frisk språkbruk i rettssalen i London, der de fleste fotballinteresserte nå har fått med seg at Chelsea-kaptein Terry står tiltalt for å ha kalt QPR-stopper Anton Ferdinand «a fucking black cunt».

- Ganske barnslig
John Terry ble grundig krysseksaminert av aktor Duncan Penny i går, og måtte til pers igjen da rettssaken tok til igjen i dag.

Retten fikk se et nytt og upublisert TV-klipp fra kampen mellom QPR og Chelsea den 23. oktober i fjor, som viser sekundene etter at Anton Ferdinand hadde ropt til Terry: «Du ligger med dama til Bridge» (tidligere lagkamerat av Terry)

Aktor anklaget Terry for å ha sagt «og dama di også» før han fulgte opp med etter hvert så velkjente tre ordene som av engelske journalister forkortes med «FBC».

Det nektet Terry for, men aktor ga seg ikke.

- Det ville vært en herlig fornærmelse å slenge tilbake?

- Ganske barnslig, repliserte Terry, ifølge liveoppdateringene til The Guardians journalist i retten.

Videre ble Terry konfrontert med sprik i forklaringene til FA like etter hendelsen og i retten. Til FA sa han at han ikke hørte Ferdinands sexsjikane, mens han i retten har fortalt at Ferdinand sa «du ligger med dama til Bridge».

Aktor presenterte også en teori om at Terry hadde brukt hudfargen til Ferdinand som en karakteristikk, på samme måte som Paddy Kenny (QPRs keeper mot Chelsea) var feit eller andre spillere var stygge.

Chelsea-kapteinen ble etter hvert oppgitt over at aktor tilsynelatende hadde svaret på det meste som hadde skjedd.

- Du kan ikke fortelle meg hva jeg har hørt, ingen i dette rommet kan fortelle meg hva jeg har hørt.

- Men du kan fortelle oss hva du sa, kontret aktor, ifølge Bloombergs representant i retten.

Fornærmer Terrys mor
Terrys egen forsvarer ba sin klient om å utdype de fornærmelsene han selv hører oftest på banen.

- At jeg ligger med dama til Bridge og om mora mi, svarte han, og la til at han hadde hørt 40 000 Liverpool-fans synge om hvordan mora elsket «scouserkukk».

Ifølge Terry hadde motspillere plaget ham med utroskapssaken «omtrent 100 ganger».

Ashley Cole var også innom vitneboksen i dag. Chelsea-backen sto rett i nærheten av Terry ute på banen da ordene falt, og var også involert da partene møttes i garderoben etterpå for å snakke ut.

Cole var mildt sagt ukomfortabel med å være i retten, ettersom han ser på seg selv som en nær venn av både John Terry og Rio Ferdinand, og som en venn av Anton Ferdinand. Han insisterte også på å sette seg ned framfor å stå, som aktor oppfordret ham til å gjøre.
 
Cole oppfattet opptrinnet ute på banen slik:

- Jeg så John løpe hjemover og Anton gjøre gester, mens han ropte noe. Etter det jeg oppfattet sa han «Bridgey», «black» og «cunt».

Men la til:

- Jeg hørte det ikke høyt og tydelig, men jeg kikket på ham.

Cole la ikke skjul på at han mente hele rettssaken var en farse.

- Vi burde aldri sittet her, sa han.

Ikke mobildekning
Venstrebacken beskrev sin kaptein som en inspirerende ledertype, en av de beste i bransjen, og han bekreftet at han ikke ønsket å ta Anton Ferdinand i hånda etter kampen på grunn av opptrinnet like før slutt.

Da Terry tok initiativet til å snakke ut med Ferdinand en stund etter kampslutt, var Cole tilstede.

- Jeg tror John sa: «Mener du at jeg kalte deg ei svart fitte, mener du at jeg sa noe rasistisk?» Jeg stilte ham (Anton) det samme spørsmålet. Han sa «nei, nei», sa Cole.

Venstrebacken avviste også aktors påstand, om at de Chelsea-spillerne ble gjort oppmerksom på at det lå videoer ute på YouTube som viste Terrys «black cunt»-rop mot Ferdinand, og derfor ønsket å slukke brannen.

- Det er ikke mobildekning i garderoben på Loftus Road, sa han.

Tidligere Chelsea-assistent Ray Wilkins var også en kjapp tur innom vitneboksen, der han blant annet fortalte retten at Terry alltid var fredsmegleren på treningsfeltet når det brøt ut krangler og håndgemeng.

På tampen av rettssakens tredje dag ble det også lest opp støtteerklæringer fra nesten hele førstelaget til Chelsea, samt tidligere spillere og José Mourinho, der den røde tråden var at ingen noensinne hadde hørt Terry si noe rasistisk.

- Jeg er helt sikker på at John Terry ikke er rasist, het det i erklæringen fra Mourinho.

Enkelte har gjort et poeng ut av at Didier Drogba og John Obi Mikel ikke var blant de få som ikke hadde skrevet under på forsvarstalen for Terry. Sistnevnte var den som sto nærmest Terry da han ropte til Anton Ferdinand.