PÅ ØNSKELISTA: Joshua King står høyt på ønskelista til Tottenham, melder britiske medier. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PÅ ØNSKELISTA: Joshua King står høyt på ønskelista til Tottenham, melder britiske medier. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Joshua King kobles til Tottenham

Hevder Tottenham forbereder rekordbud på King

Ifølge Daily Telegraph skal Tottenham være klare til å by på nordmannen.

(Dagbladet): Overgangsvinduet åpnet ikke før 1. juli - lørdag - men ryktespaltene er allerede brennhete.

En mann som iblant blir nevnt er Joshua King. Landslagsspissen hadde en strålende sesong i Premier League-klubben Bournemouth, da han scoret 16 mål. Slik går ikke ubemerket hen.

Ifølge vanligvis pålitelige Daily Telegraph er årets serietoer Tottenham klare til å by på nordmannen. Mauricio Pochettino skal ha fått øynene opp for King etter den strålende sesongen. Kings allsidighet skal være spesielt begjært hos London-klubben.

Det ser nemlig ut som en av Tottenhams viktigste angrepsspillere, Son Heung-min, mister sesongstarten, og Erik Lamela er ute helt til oktober. Dermed trenger de å fylle plassen.

Ifølge Daily Telegraph vil Bournemouth trolig kreve rundt 30 millioner pund - omtrent 325 millioner kroner - for King. I så fall blir han en av de dyreste signeringene i Tottenhams historie.

Tidligere har King sagt til Dagbladet:

- Jeg trives der jeg er. Dette er bare rykter. Bournemouth ga meg sjansen da jeg satt på benken i Blackburn. Trener Eddie Howe har vært fantastisk mot meg. Jeg har ingen planer om å skifte klubb.

Dagbladets papiravis påskeaften ble King kåret til Norges beste spiller. På de neste plassene fulgte Rune Jarstein (Hertha Berlin) og Stefan Johansen (Fulham).

- King er et godt eksempel på at det er forskjell på folk. Og at tid også er en viktig faktor i utålmodighetsindustrien fotball, skrev Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen.

Bournemouth har også forsterket spillerstallen i sommer. Både Nathan Aké og Jermain Defoe er hentet inn.