Hevder UCI tier om positiv Armstrong-dopingprøve

Greg LeMond beskriver forbundet som mafia.

|||Tidligere Tour de France-vinner Greg LeMond angrep Lance Armstrong og beskyldte UCI for å holde kjeft i et intervju lørdag.

LeMond sier i et intervju med den Süddeutsche Zeitung at Armstrong skal ha avgitt en positiv dopingprøve i 1999, det året han vant den første av sine sju seirer i Touren.

LeMond sier i det samme intervjuet at han synes det er leit at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) holder kjeft om saken, og han mener at pengegaver til UCI fra nettopp Armstrong har vært en medvirkende årsak til at det internasjonale forbundet ikke har sagt noe.

LeMond snakker om korrupsjon og sier følgende i intervjuet som ble offentliggjort lørdag:

- Ti stille, betal - det er nesten som om det er snakk om mafiaen.

Greg LeMond sier også at Armstrong trakk seg tilbake i 2005 fordi det ble sagt at en retesting av prøvene han avga i 1999 viste spor av EPO.

- Dersom Armstrong hadde vært en vanlig rytter, og ikke en som hadde overlevd en kreftsykdom med et stort maskineri rundt seg, ville han vært avslørt for lenge siden, mener LeMond.

LeMond, som vant Tour de France tre ganger, skal vitne for en storjury i USA 30. juli, og han sier i intervjuet med Süddeutsche Zeitung at han er overbevist om at Armstrong kommer til å bli avslørt til slutt.

(NTB)