UNITED-SPILLER: Anthony Martial ble i dag klar for Manchester United. Det for en svimlende sum. Foto: Manchester United
UNITED-SPILLER: Anthony Martial ble i dag klar for Manchester United. Det for en svimlende sum. Foto: Manchester UnitedVis mer

Hevder United har betalt opp mot 750 millioner for Martial: - Latterlig!

Sky Sports-ekspert: - God spiller.

(Dagbladet): Franske Anthony Martial (19) ble i dag klar for Manchester United.

Spissen, som kommer fra den franske Ligue 1-klubben AS Monaco, ble for første gang tatt ut til landslaget nylig. Men prisen på det som utvilsomt er et stort talent, har skapt reaksjoner.

I britisk og fransk presse varierer summene på alt fra 450 til 750 (!) millioner. Sitnevnte kan dog være resultatet etter diverse bonuser. Flere britiske medier opererer uansett med at Martial ble verdens dyreste tenåring da han signerte for «de røde djevlene».

- Kvalmt Da har naturligvis ikke reaksjonene latt vente på seg for spilleren som har scoret 15 mål på 70 kamper for Monaco.

Enkelte fotballfans går ut på sosiale medier og kaller blant annet overgangen «kvalm» og «latterlig». En parodikonto på Twitter foreslår at etter å ha gjort en medisinsk test på Martial, bør klubbdirektør Ed Woodward gjennom det samme.

Tidligere United-spiller Gary Neville, har rimelig god peiling på det som rører seg i fotballverdenen. Han jobber som ekspert for TV-kanalen Sky Sports, og mener prisen er høy:


- Men det er ikke guttens feil. Jeg mener han er en god spiller, og fortjener en sjanse, skriver Neville på Twitter.

Tviler på panikkjøp United.no-redaktør Dag Langerød, sier dette:

- Jeg vet ikke nøyaktig hva som er rett, prisene i dag kan være bygd opp på mange forskjellige måter og ekstra kan falle på hvis han lykkes og lignende. Men etter det jeg har skjønt i dag, så nektet United å betale 60 millioner pund (760 millioner kroner) for Marco Reus. De mente 50 var nok, og fikk ham ikke. Da synes jeg 750 millioner kroner høres rart ut for Martial, sier han til Dagbladet.

Langerød har selv sett lite av 19-åringen som har 70 kamper for Monaco, men tror ikke at Martials overgang er et panikkjøp.

- Jeg tror det er en de mener har et vanvittig potensiale. Han kan bli en suksess, men samtidig kan han ikke det, det er jo vanskelig å si. I England kommer alle øyne til å være rettet mot ham i første kamp, og folk kommer til å dømme ham etter ti minutter. Forhåpentligvis er han noe helt spesielt, men det vet man ikke, sier Langerød.

- Gambling Tidligere spydspiss i Arsenal, Thierry Henry, jobber også som ekspert for Sky Sports. Han kaller det et sjansespill:

- Det er en massiv gambling av United, men i dagens marked er det kanskje noe de føler at de må gjøre, sier Henry til Sky Sports.


Han har dog gode ting å si om sin landsmann:

- Han har stor fart. Jeg så ham spille mot Arsenal i fjorårets mesterliga, og da viste han seg fram. Men kan han score mange mål umiddelbart i England? Det vet jeg ikke. Han har tross alt bare spilt 52 kamper som proff i sin karriere. Han trenger erfaring, sier Henry.