Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder Villas-Boas fikk sparken på grunn av denne spissen

Krav i krisemøte, skriver britiske aviser.

IKKE LENGER VENNER: På dette bildet feirer Villas-Boas og Adebayor etter å ha vunnet mot Stoke i mai i fjor. Adebayor har siden slitt benken for Tottenham, og flere engelske aviser melder at Villas-Boas måtte gå fordi han ikke ville bruke Adebayor. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB Scanpix
IKKE LENGER VENNER: På dette bildet feirer Villas-Boas og Adebayor etter å ha vunnet mot Stoke i mai i fjor. Adebayor har siden slitt benken for Tottenham, og flere engelske aviser melder at Villas-Boas måtte gå fordi han ikke ville bruke Adebayor. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): André Villas-Boas fikk sparken som Tottenham-trener i går. Stortapet mot Liverpool på søndag ble portugiserens siste sjefsstolen på White Heart Lane.

Flere engelske aviser, deriblant Daily Mail og The Independent, skriver at Villas-Boas og styreleder Daniel Levy møttes til et krisemøte sammen med direktør Franco Baldini mandag morgen.

Der skal de to andre ha bedt Villas-Boas om å legge om sin offensive satsting til å inkludere Emmanuel Adebayor. Villas-Boas nektet, og måtte dermed gå.

Det synes tidligere utenlandsproff og Tottenham-supporter Arild Stavrum er et håpløst grunnlag fra ledelsen.

Burde tatt en Sir Alex - Det er et fullstendig tullete argument. Jeg synes Villas-Boas skulle vært enda mer imot Adebayor, sier Stavrum til Dagbladet.

- Adebayor bidro ikke med noe som helst positivt i fjor, han var bare lat. Det eneste han bidro med, var negativitet.

Adebayor har kun spilt 45 minutter for Tottenham i år, andreomgangen mot Manchester City, da Tottenham ble feid av banen med 6-0. Togoleseren hadde et trøblete forhold med den tidligere manageren, som blant annet resulterte i at Villas-Boas henviste Adebayor til å trene med reservene tidligere denne sesongen.

- Jeg kan skjønne at spillere havner i konflikt med manageren, det skjedde jo hvert år da Ferguson var i United, for eksempel. Men Sir Alex kvittet seg med de spillerne, det skulle Villas-Boas gjort med Adebayor også, sier Stavrum.

Riktig avgjørelse Selv om han kanskje ikke er enig i grunnlaget for avgjørelsen, synes Stavrum det var riktig å sparke Villas-Boas. Han har vært kritisk til portugiseren lenge, også før stortapene mot City og Liverpool.

FERDIG: André Villas-Boas ble sparket som Tottenham-trener på mandagFoto: Eddie Keor / Reuters / NTB Scanpix
FERDIG: André Villas-Boas ble sparket som Tottenham-trener på mandagFoto: Eddie Keor / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Han tok over et godt lag, og klarte bare å gjøre det ok. Så fikk han en historisk mulighet med alle de pengene han hadde til rådighet i sommer, men han bruker fortsatt spillere som ikke holder mål, på tross av alle han har kjøpt.

- Han har for eksempel brukt Michael Dawson i stort sett hver kamp, og han er rett og slett ikke god nok. Når du i tillegg bruker en halv milliard på to offensive spillere i Soldado og Lamela, og fortsatt ikke scorer mål, er det noe som ikke fungerer.

Ønsker seg rutine Stavrum mener Tottenham bør gå for en rutinert og eldre trener etter Villas-Boas.

- Jeg ser for meg en type som Guus Hiddink, Jupp Heynckes eller Marcelo Bielsa. Jeg tror hvilken som helst av de tre hade vært en drømmesituasjon.

- Villas-Boas er ung og har trøbla mye med valgene sine, men alle disse tre er skikkelig rutinerte og har skikkelig kapasitet som trener

KORREKT: Tidligere utenlandsproff og Totenham-supporter Arild Stavrum mener Villas-Boas ikke kan kritiseres for ikke å ha brukt Adebayor, men sier samtidig at det var rett å sparke han. 
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
KORREKT: Tidligere utenlandsproff og Totenham-supporter Arild Stavrum mener Villas-Boas ikke kan kritiseres for ikke å ha brukt Adebayor, men sier samtidig at det var rett å sparke han. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer