TRENGER PENGER: Cardiff City-eier Vincent Tan skal ha vært forbanna etter bomkjøp i fjor sommer. Det betyr at Ole Gunnar Solskjær trolig må selge Andreas Cornelius til FCK. Foto:  AFP PHOTO/BEN STANSALL
TRENGER PENGER: Cardiff City-eier Vincent Tan skal ha vært forbanna etter bomkjøp i fjor sommer. Det betyr at Ole Gunnar Solskjær trolig må selge Andreas Cornelius til FCK. Foto: AFP PHOTO/BEN STANSALLVis mer

Hevder Vincent Tan beordret Solskjær til å selge

Etter rekordkjøp i sommer.

(Dagbladet): Cardiff-spiss Andreas Cornelius (20) er ikke i framtidsplanene til manager Ole Gunnar Solskjær, og er på vei til FC København og Ståle Solbakken.

Cardiff-ekspert og journalist i Western Mail, Terry Phillips, er ikke i tvil om hva han mener.

- Cornelius er ikke klar for Premier League-fotball. Han har potensial, men er ikke klar for Premier League. Han vil ikke få noen sjanser når Cardiff kjemper om å overleve i Premier League, sier Phillips til Dagbladet.

- Cardiff trenger spillere som presterer på et høyt nivå og kan gjøre en forskjell. Verken klubben eller Solskjær synes han er god nok, og da har de ikke noe annet valg enn å selge, sier han.

- Tan ville selge Cardiff må i så fall selge med et stort tap. Cornelius ble hentet til Cardiff som klubbens dyreste noensinne i sommer. Prisen var på over 75 millioner kroner.

Senere kjøpte klubben i tillegg Gary Medel fra Sevilla for rundt 100 millioner.

BBC-journalist Dafydd Pritchard mener det er Cardiffs kontroversielle eier, Vincent Tan, som er forbanna.

- Tan så på Cornelius som selve symbolet på et voldsomt overforbruk i sommerens overgangsvindu under tidligere manager Malky McKay. Han ga Solskjær beskjed om at dersom ville kjøpe noen nye spillere, så må han også selge noen, sier Pritchard til BT.

Stort tap Cornelius skal også ha en høy lønn i den walisiske klubben - noe som klubbeieren har sett seg lei på.

PÅ VEI BORT: Andreas Cornelius er på vei fra Cardiff til FC København. Foto: REUTERS/Darryl Webb
PÅ VEI BORT: Andreas Cornelius er på vei fra Cardiff til FC København. Foto: REUTERS/Darryl Webb Vis mer

I britisk presse er Tan tidligere sitert på at han «ba manageren kjøpe en Bentley, men at han fikk en Toyota».

Det spekuleres i at Cornelius returnerer til FCK for rundt 30 millioner kroner. Det er i så fall under halvparten av det Cardiff betalte for et halvt år siden.

Ståle Solbakken ville ikke bekrefte overgangen overfor Dagbladet i går, selv om klubben selv gikk langt i å si at talentet er klar for klubben.

- Jeg har ikke mer å tilføye i dag, sa Solbakken til Dagbladet.

Cardiff møter Norwich i Premier League lørdag.

KRITISK: Cardiff-ekspert og lokaljournalist Terry Phillips mener Cornalius ikke holder Premier League-nivå. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KRITISK: Cardiff-ekspert og lokaljournalist Terry Phillips mener Cornalius ikke holder Premier League-nivå. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer