Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder Warner ba VM-søkere om penger til senter

- Uaktuelt å si ja, sier Englands komitéleder.

FLERE BESKYLDNINGER: Fifas visepresident Jack Warner er mål for nye beskyldninger om korrupsjon. Denne gangen i England.Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrea De Silva
FLERE BESKYLDNINGER: Fifas visepresident Jack Warner er mål for nye beskyldninger om korrupsjon. Denne gangen i England.Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrea De Silva Vis mer

FIFA-visepresident Jack Warner ba de engelske VM-søkesjefene om å finansiere et utdannelsessenter, skriver avisen The Times.

David Triesman og David Richards, som var de to øverste ledere for Englands søkerkomité i kampen om fotball-VM i 2018, hevder at Warner kom med ønsket under et møte i London for halvannet år siden.

VM-søkere har ikke lov til å tilby gaver eller andre ytelser til medlemmer av FIFA-styret, og Warners forslag ble avvist.

- Han sa ikke «gjør dette, så skal jeg stemme på dere», men jeg hadde det i bakhodet. Han sa at England burde bygge slike sentere i ulike land, men han gjorde det klart at Trinidad og Tobago ville ha et. Han ønsket det for barna i hjemlandet, sier Richards.

- Det var utelukket å si ja, sier Triesman.

Engelskmennene visste at Warner er en nøkkelperson i FIFA-styret. Under avstemningen ble britene ydmyket da de fikk bare to av 22 stemmer og ble utslått i første runde.

Warner tilbakeviser påstandene.

- Jeg vet ikke hva dere prater om. Hvorfor skulle jeg be David Freestone (sic) eller noen om noen kontorer her? Hvorfor? For å gjøre hva? Det rimer ikke, sier han.

Triesman trakk seg som Englands fotballpresident og søkersjef etter at det ble kjent at han mistenkte Spania og Russland for korrupsjon i forbindelse med fjorårets VM. Mange i England har uttrykt skepsis til prosessen etter at FIFA valgte å gi VM i 2018 til Russland og VM i 2022 til Qatar.

(NTB)

Les mer om Fifa-avsløringene i Dagbladets arkiv:

Her frir Blatter til militærdiktaturet
Nå avslører han alt om Fifa-presidentens svartebørsraid
Velkommen til FIFAs elleville lønnsfest
Blatter får tabloid førstehjelp

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media