Hevder Zlatan kan forlate LA

Svensken skal være frustrert over tilværelsen i USA. Samtidig slår rivalen tilbake etter hetsen: - Jeg er bedre enn Zlatan.

STJERNE: Zlatan Ibrahimovic kan være på vei bort fra Los Angeles. Foto: Kevin Schultz/CSM/Shutterstock
STJERNE: Zlatan Ibrahimovic kan være på vei bort fra Los Angeles. Foto: Kevin Schultz/CSM/ShutterstockVis mer

Zlatan Ibrahimovic har aldri vært redd for å si hva han mener, og den siste tiden har svensken vakt oppsikt med flere krasse kommentarer mot nivået i den amerikanske fotballigaen, egne lagkamerater og motstanderne.

Superstjerna har også vært involvert i en rekke kontroversielle episoder på banen. Han tok blant annet strupetak på New York-spiller Sean Johnson og ble utestengt i to kamper, mens Real Salt Lakes Nedum Onuoha fikk gjennomgå verbalt. Zlatans oppførsel og kritiske uttalelser har fått flere til å undre over hvorfor han er så frustrert.

Nå hevder Kevin Baxter i Los Angeles Times at 37-åringen kan være på vei bort fra LA Galaxy.

- Siden 2004 har han bare spilt mer en to sesonger for et og samme lag ved to anledninger. Nå er han mer en halvveis gjennom sin andre sesong i Galaxy, og det er tegn som tyder på at han er klar for å flytte på seg igjen, skriver journalisten.

RASER: Nedum Onuoha hevder Zlatan Ibrahimovic truet med å skade ham i kampen mellom LA Galaxy og Real Salt Lake. Vis mer

- Frustrert over mange ting

Zlatan mener at fotballen i USA vil ha problemer med å vokse seg stor da lønnstaket forhindrer dem i å lokke til seg flere gode spillere. Hans egen lønn skal utgjøre om lag 40 prosent av lønnsbudsjettet i Galaxy. Svensken kom også nylig med kritikk av nivået i ligaen, hvor han brukte forskjellen på en Ferrari og en Fiat for å illustrere forskjellen på seg selv og resten av spillerne.

- Nivået i MLS er ikke i nærheten av Europa, for å være ærlig. Før spilte jeg med spillere som var på mitt nivå eller i nærheten av det. Da får man en bedre flyt i spillet. Her er jeg som en Ferrari blant Fiater, sa Zlatan.

- Jeg tror han er frustrert over mange ting. Han er frustrert over dommerne, og da spesielt den inkonsekvente bruken av VAR. Han blir ulykkelig av medspillernes innsats, og at de ikke er på samme nivå som i PSG eller Manchester United, mener Baxter.

Journalisten mener at en eventuell Zlatan-exit kan være en velsignelse for Galaxy, og at klubben ikke kommer til å protestere høylytt om stjernespissen skulle dra. Årsaken skal være den enorme lønnen til spilleren. Zlatans samboer, Helena Seger, skal ha ønsket å bo i Los Angeles, og hun vil trolig ha en viktig stemme i om familien skal bli boende der videre eller ikke.

Slår tilbake mot Zlatan

Før derbyet mot Los Angeles FC, ble Zlatan spurt om hvem av han og rivalens stjernespiller, Carlos Vela, som er best. Svensken ble fornærmet av spørsmålet, og mente at svaret var opplagt. I kampen mellom lagene scoret Zlatan tre mål, mens Vela scoret to.

Etter kampen sa Zlatan at folk hadde gjort en feil da de sammenliknet han med Vela, og at det ble brukt som en motivasjon i kampen.

Meksikanske Vela, som er toppscorer i MLS foran Zlatan, er ikke enig i at svensken er best.

- Det vil være respektløst å sammenlikne meg med han, men hvis vi ser på statistikken og glemmer alder og alt det der, så er jeg bedre enn ham akkurat nå. Det er realiteten, mener 30-åringen, som har ei fortid i blant annet Arsenal og Real Sociedad.

Vela har 21 mål så langt denne sesongen, mens Zlatan står med 16 nettkjenninger. Han er likevel klar på at svensken har hatt en fantastisk karriere.

- Hvis man ser tilbake, er det bare Messi og Cristiano som har vært bedre enn Zlatan. Resten av oss er ikke i samme liga, skrøt Vela overfor ESPN.