STJERNE: Zlatan Ibrahimovic er en stjerne og oppfører seg også som det. Foto: NTB Scanpix
STJERNE: Zlatan Ibrahimovic er en stjerne og oppfører seg også som det. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hevder Zlatan kom med vanvittig EM-krav: - De ansatte fikk ikke lov til å se for lenge på ham

Zlatan Ibrahimovic krevde særbehandling under fotball-EM, hevder fransk avis.

(Dagbladet): I løpet av et par dager har tre av verdens største fotballstjerner vekket oppsikt både på og ikke minst utenfor banen.

Det startet med Cristiano Ronaldos mikrofonkasting, som var et resultat av den betente konflikten med CMTV. Dernest raste Lionel Messi mot det argentinske fotballforbundet på sin egen bursdag fordi flyet var forsinket. I dag er det Zlatan Ibrahimovic' stjernenykker som er i fokus.

Angrepsesset satte onsdag punktum for tidenes landslagskarriere av en svensk fotballspiller. Utropstegn er kanskje mer riktig enn punktum. For det meste Zlatan gjør, både på og utenfor banen, vekker oppsikt.

Der avskjeden med den svenske fansen viste Zlatans varme side, forteller stjernespissens hotellkrav noe helt annet.

Zlatans klare beskjed til hotellmedarbeiderne

Ifølge den franske avisa Le Parisien, som har fulgt Zlatan tett de siste årene ettersom svensken har spilt i Paris Saint-Germain, skal 34-åringen ha hatt en rekke krav og forbud mot de ansatte på hotellet.

- De ansatte fikk ikke ta bilder av den svenske stjerna og fikk ikke engang lov til å se for lenge på Zlatan, hevder avisa.

- Da Zlatan ville koble av i lobbyen før Belgia-kamp, krevde han at hele lobbyen ble tømt, slik han fikk hvile i fred, skriver Le Parisien videre.

Den franske avisa hevder også at ballkunstneren hadde spesielle matønsker, som jordbær og pisket krem laget for bare ham, i stedet for å forsyne seg av buffeen som de øvrige.

GLISTE: Zlatan møtte pressen og snakket om sin fremtid. Da han fikk spørsmål om han hadde fått tilbud fra Manchester United, bare gliste han. Video: Scanpix TT Vis mer

Zlatan vet at han er en stjerne og oppfører seg deretter. Selvtilliten er enorm. Det er ikke så rart. Han har båret det svenske landslaget på sine skuldre og har fått lov til å være seg selv av landslagssjef Erik Hamrén. Det er en viktig årsak til at landslagskarrieren varte såpass lenge som til onsdag.

Berettiget selvtillit

116 landskamper og 62 mål med flagget på brystet. Flere av dem totalt avgjørende. Mange av dem magiske. Noen av dem utrolige.

Det er ingen tvil om at Zlatan er tidenes beste svenske fotballspiller. Z-tegnet assosieres mer med Zlatan enn romanfiguren Zorro nå. Zlatan er den umaskerte helten, som startet livet som en pøbel og urokråke i det han omtaler som «gettoen Rosengård».

I et kort, men likevel intenst og emosjonelt innlegg, rørte han en hel nasjon på torsdag.

- Jeg kom fra dette stedet folk kaller «gettoen Rosengård», erobret Sverige og gjorde det til mitt land. På min måte. Jeg er Sverige. En stor takk til det svenske folk – uten dere kunne jeg aldri oppnådd drømmene mine. Dere vil alltid være i mitt blågule hjerte. Jeg elsker dere, skriver Zlatan.

- Han er unik

Landslagssjef Erik Hamrén tror aldri Sverige vil få en ny Zlatan.

- Nei, det tror jeg ikke. Han er unik. Jeg håper at vi kan finne noen andre spillere som kan være veldig gode for Sverige. Men jeg tror ikke et lite land som Sverige kan finne en ny spiller som Zlatan, sa Hamrén til Expressen etter avskjedskampen mot Belgia.

Zlatans tilhengere kan imidlertid glede seg over at klubbkarrieren fortsetter. Bildet av sir Alex Ferguson på Sveriges EM-kamp mot Belgia satte i gang nye spekulasjoner rundt en mulig overgang til Manchester United.