Hevdet Haalands pappa ventet

Gammel feide mellom Alfie Haaland og Roy Keane ble trukket fram igjen på engelsk TV. Keanes kollega på direkten: - Han står og venter på Roy der borte.

EKSPERT PÅ SKY SPORTS: Roy Keane. Foto: NTB
EKSPERT PÅ SKY SPORTS: Roy Keane. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

West Ham - Manchester City 0-2

MANCHESTER (Dagbladet): Erling Braut Haaland scoret to mål og ble kampens store spiller da Manchester City slo West Ham 2-0.

Pappa Alfie Haaland var på London Stadium og fikk med seg bragdkvelden. På stadion var også tidligere Manchester United-spiller Roy Keane, som jobbet for Sky Sports under kampen.

En skrekktakling fra Keane i 2001 bidro til at pappa Haaland fikk trøbbel som fotballspiller. Taklingen var en takk for sist fra 1997.

SKREKKELIG: Roy Keane grisetaklet Alfie Haaland i 2001. Foto: NTB
SKREKKELIG: Roy Keane grisetaklet Alfie Haaland i 2001. Foto: NTB Vis mer

I en kamp mellom Manchester United og Leeds for 25 år siden gikk Keane i bakken med en kneskade. Haaland skjelte på ham og ba ham komme seg ut.

Fire år seinere gikk Keane inn med en takling i knehøyde på Haaland. Han har innrømmet at det var en planlagt hevnaksjon.

Haaland var den gang Manchester City-spiller. Han la opp i 2003.

I debatten på Sky Sports etter 2-0-seieren til City ble det snakket om Erling Braut Haalands gode gener.

- Vi sjekket det tidligere. Også moren hans er idrettsutøver og vi vet hva faren hans har gjort. Han kommer til å bli et helt spesielt tilfelle, sa Karen Carney, tidligere spiller på det engelske landslaget.

- Hva har faren hans gjort? spurte programleder David Jones på fleip, før Keanes kollega, Micah Richards, ikke kunne dy seg:

- Han står og venter på Roy der borte. For å være ærlig, så har jeg aldri sett ham så nervøs.

Keane tok spøken godt.

- Jeg tror han sa han skulle vente på meg der borte, bemerket han - en smule berørt.

STØTTESPILLER: Pappa Alfie Haaland er sønnens viktigste støttespiller. Her fra en kamp på Skaugum tidligere i sommer. Foto: Lise Åserud / NTB
STØTTESPILLER: Pappa Alfie Haaland er sønnens viktigste støttespiller. Her fra en kamp på Skaugum tidligere i sommer. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Keane fikk både bot og utestengelse etter taklingen av Haaland senior. TV-bildene viste at han forlot stadion før kampen var over. Men da hadde Erling allerede blitt tatt av banen.

Om tomålsscoreren skryter Keane uhemmet:

- Alle toppklubber i Europa var ute etter ham. 50 millioner pund (600 millioner kroner) er bare peanøtter. Alt virker så enkelt for ham, sier Keane.

- Han er som en Ronaldo med løpene sine. Han ønsker ikke å være med i oppbyggingen av spillet. Men inne i boksen er han til stede. I dette City-laget er han i stand til å knuse alle rekorder.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer