Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkel:

Hevdet han ble brutalt angrepet. Nå anklages han for å ikke fortelle hele sannheten

Sjåføren: - Det var han som angrep meg...

ANGREPET: Yoann Offredo var ute på treningstur da han ble angrepet. Nå hevder angriperen at Offredo var den som først ble aggressiv. Foto:  Facebook.com/Yoann Offredo
<div><br></div>
ANGREPET: Yoann Offredo var ute på treningstur da han ble angrepet. Nå hevder angriperen at Offredo var den som først ble aggressiv. Foto:  Facebook.com/Yoann Offredo

Vis mer

(Dagbladet): Den franske sykkelproffen Yoann Offredo (30) havnet i overskrifter i aviser over hele Europa tidligere i uka etter at han publiserte et blodig bilde av seg selv etter et angrep.

Blodet fløt og Offredo fikk massiv støtte etter det som, ifølge ham selv, var et angrep med balltre og kniv fra en bilist og en passasjer.

Men personene som er anklaget i saken har en helt annen forklaring.

Det forteller de til den franske radiokanalen France Bleu.

Sjåføren er en mann som kaller seg «Berto» og hevder han ble grovt fornærmet og truet av sykkelproff Offredo.

- Det var jeg som ble overfalt. Ikke dem, sier «Berto», som sikter til Offredo og hans sykkelkamerater.

Slått

Han forteller videre:

- De fortalte at jeg kjørte for tett på dem, men det hadde aldri skjedd hvis de syklet på rekke som alle andre, sier «Berto».

Sjåføren anklager syklisten for å forsøk på vold. «Berto» forteller at Offredo skal ha hengt seg på bilen og forsøkt å slå sjåføren gjennom det åpne vinduet.

- Han prøvde å slå meg. Jeg stoppet bilen og da kalte han meg sønn av ei hore. Det likte jeg ikke særlig og brakk nesa hans, sier «Berto».

- Kosteskaft

Sjåføren hevder også at det ikke var en balltre, men et kosteskaft som ble brukt.

Påstandene er i strid med det Yoann Offredo opplyst tidligere i uka.

«I dag var jeg et offer av et overfall, med kniv og balltre under en treningsøkt med to venner. Resultatet: en brukket nese, et ribbein i dårlig tilstand og blåmerker over hele kroppen, men utover fysiske sår, så er jeg spesielt sjokkert. Jeg er ikke sint, jeg er trist over å finne ut at jeg ikke vil at mine barn skal utøve den sporten jeg elsker. Det er for farlig. Du drar på trening om morgenen, og du vet ikke om du kommer hjem. Det er bare trist å merke seg, at i landet for menneskerettigheter, så er rettighetene til syklistene ignorert», skrev Offredo.

Proffsyklisten fra det belgiske laget Wanty-Groupe Goubert fortalte at han var ute og syklet med to kamerater da han ble overfalt. Resultatet er en brukket nese, forslått ribbein og en rekke blåmerker på kroppen. Franskmannen fortalte at han skal ha blitt angrepet med både kniv og balltre.

Proffsyklisten har ikke kommentert «Berto» påstander.

Her kan du lese hele Facebook-posten til syklisten:

«Jeg startet å sykle da jeg var tolv år uten bekymringer. Jeg var langt fra å mistenke at lidenskapen skulle gi fødsel til en profesjon, det som en syklist.

Jeg var også langt unna å mistenke at under min karriere så ville jeg møte magiske folk, hvor av noen vil forlate oss altfor tidlig.

Jeg var også langt unna å forestille meg at dette yrket ville være farlig.

Jeg var også langt unna å forestille meg at jobben min noen ganger vil sette livet mitt i fare.

I dag var jeg et offer av et overfall, med kniv og balltre under en treningsøkt med to venner. Resultatet: en brukket nese, et ribbein i dårlig tilstand og blåmerker over hele kroppen, men utover fysiske sår, så er jeg spesielt sjokkert.

Jeg er ikke sint, jeg er trist over å finne ut at jeg ikke vil at mine barn skal utøve den sporten jeg elsker. Det er for farlig.

Du drar på trening om morgenen, og du vet ikke om du kommer hjem.

Det er bare trist å merke seg, at i landet for menneskerettigheter, så er rettighetene til syklistene ignorert.»

Hendelsen med Offredo er også tema i procycling.nos podkast Musette denne uken: