Marseille's Dimitri Payet applauds supporters after the League One soccer match between Marseille and Paris Saint-Germain, at the Velodrome Stadium, in Marseille, southern France, Sunday, Feb. 26, 2017. (AP Photo/Claude Paris)
Marseille's Dimitri Payet applauds supporters after the League One soccer match between Marseille and Paris Saint-Germain, at the Velodrome Stadium, in Marseille, southern France, Sunday, Feb. 26, 2017. (AP Photo/Claude Paris)Vis mer

Dimitri Payet overgangssaga:

Hevdet han forlot Premier League på grunn av familien. Nå kommer det fram nye opplysninger som forvirrer klubben

Dimitri Payet kjedet seg i West Ham, og ønsket ikke å spille for en klubb som ikke kjempet i toppen av Premier League. 

(FourFourTwo): Det var vinterens store overgangssaga: Dimitri Payet fra West Ham til Marseille. Tidlig i januar annonserte Payet helt ut av det blå at han ønsket å forlate London-klubben, tre uker seinere var han tilbake i Frankrike.

Ifølge West Ham var det familiære grunner til at han ville returnere til hjemlandet. Payets kone Ludivine dro allerede i januar til Frankrike med parets barn, før Payets overgang til Marseille.

Likevel ville ikke manager Slaven Bilic først gi slipp på sin store stjerne, men ga til slutt etter. Prislappen lå på rundt 25 millioner pund (rundt 260 millioner norske kroner).

Men det var ikke bare familien som var årsaken. I et ferskt intervju med franske L'Equipe, det første siden han ankom Frankrike, forteller Payet at han ble stadig mer frustrert over livet i London.

- Jeg hadde ikke noe ønske om å spille for et lag som ikke kjempet i toppen i Premier League, sier Payet.

- Forbanna

Han forteller at han etter hvert ble forbanna, i et West Ham-lag som sleit i ligaen.

- Det defensive systemet vårt ga meg ikke noen gleder. I en 5-4-1-formasjon foran egen boks, kunne jeg hatt all friheten i verden, så det er vanskelig for meg å forklare. Du kan si at jeg var forbanna, ja. Jeg jobbet hardt hver eneste kamp uten å finne glede, sier Payet i intervjuet, gjengitt av engelske The Guardian.

Det var særlig etter en kamp mot Hull i Premier League 17. desember at Payet innså at han måtte komme seg videre, og det raskt.

- Du kan si at jeg kjedet meg. Jeg hadde kontakt med Marseille og mye med Rudi Garcia (Marseilles manager), som hadde en filosofi jeg kjente godt til. Jeg bestemte meg raskt. Dersom jeg ventet seks måneder, ville jeg miste seks måneder. Hjemme mot Hull vant vi 1-0 og de traff stolpen fire ganger. I garderoben var alle glade, men kampens beste spiller den dagen var stanga. Jeg tenkte at jeg ikke ville forbedre meg. Tvert imot, risikerte jeg tilbakegang. Jeg trengte en annen utfordring, sier Payet, som langt på vei forteller at lagkameratene ikke var gode nok for ham.

Advarte

Payet hevder at han advarte sine lagkamerater, men at de kanskje ikke trodde han var seriøs. Det kom derfor som et sjokk på alle i klubben da han annonserte at han ville bli solgt.

Han hevder også at han diskuterte det med Bilic allerede før sesongen, etter EM.

Da han egentlig ikke fikk lov til å dra i januar, fortalte han West Ham at han ikke ville spille for klubben igjen. Den avgjørelsen ble ikke godt mottatt av fansen og lagkameratene. Klubben satte også opp en egen vakt foran bildet av Payet utenfor stadion.

Sky Sports-journalist Kaveh Solhekol skriver på Twitter i dag at: «West Ham stiller seg undrende til Payet-intervjuet. Han fortalte dem at han ønsket å dra kun på grunn av familien».

Det er mange i sosiale medier som har reagert på intervjuet, og de fleste mener Payet er en forræder.