FAKE NEWS: Åge Hareide var i Danmark hele tiden. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FAKE NEWS: Åge Hareide var i Danmark hele tiden. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Åge Hareide var i Danmark under landslagskonflikten

Hevdet Hareide hadde reist hjem: - «Fake news»

Danmarks landslagssjef Åge Hareide ble rapportert å ha dratt hjem til Norge under konflikten mellom DBU og spillerforeningen, men han var hele tiden i Danmark.

Det var nordmannens arbeidsgiver, Dansk Boldspil-Union (DBU), som hevdet at Hareide hadde reist hjem mandag.

På det tidspunktet var beskjeden at Hareide var hjemme i Norge og ikke skulle trene et eventuelt nødlandslag, men ifølge Hareide var det snakk om «fake news».

- Jeg reiste ikke hjem til Norge. Jeg var i Sydhavnen. Det at jeg reiste hjem var vel som Donald Trump kaller det, «fake news». Jeg var i Danmark hele tiden, sa Hareide, som dermed slapp unna medienes søkelys i den kaotiske uka.

Støttet spillerne

Det var av hensyn til de opprinnelige landslagsspillerne at Hareide ikke ville blande seg inn i konflikten og lede et alternativt landslag.

- Jeg meddelte tidlig til DBU at jeg ikke ville være part i konflikten. Jeg skal jo møte disse spillerne, og så kan jeg ikke ha jobbet på full tid for DBU når de har vært i konflikt med spillerne, sa Hareide.

- Det er jo også mine spillere, og det er jeg som tar dem ut. Jeg vil beholde et godt forhold til dem uansett hva de gjør. Det er streikerett i Danmark, fortsatte landslagssjefen.

Torsdag kveld ble DBU og spillerforeningen enige om en midlertidig avtale. Den løper til utgangen av september. Dermed kan søndagens nasjonsligakamp mot Wales avvikles på normale vilkår.

- Katastrofen er avverget. For det ville også ha ødelagt hele nasjonsligaen hvis vi hadde stilt med et amatørlag, for det er jo stor forskjell, sa Hareide.

- Nestenulykke

Nordmannen innrømmer at onsdagens 0-3-tap mot Slovakia, med 17 debutanter fra lavere divisjoner, ikke var langt unna å kunne kalles en katastrofe.

- Det var en nestenulykke. Det går ut over verdensrankingen og det går utover Danmarks renomme som landslag. For vi har bygget opp noe over to år som vi var i gang med å ødelegge totalt, smalt det fra Hareide.

- Det er synd at det har gått utover laget og spillerne. Heldigvis har vi unngått at vi virkelig kom ut for en katastrofe ved å måtte avlyse kampene eller stille med et annet lag i nasjonsligaen.

64-åringen forventer at en flerårig landslagsavtale er på plass innen landskampene mot Irland og Østerrike i midten av oktober.

- Jeg har et håp om at vi kan bruke resten av denne måneden på å få det på plass. Vi kan ikke tåle en lignende situasjon igjen. Det vil være fullstendig uholdbart for