<strong>STERKE PÅSTANDER:</strong> FA-formann Lord Triesman (t.v.) overrakte i går en gave til prins William, som han satt ved siden av under FA-cupfinalen mellom Chelsea og Portsmouth. I dag avslører Mail on Sunday at Triesman beskylder Spania og Russland for å ville bestikke VM-dommere. Foto: Sang Tan, Pool, AP/Scanpix
STERKE PÅSTANDER: FA-formann Lord Triesman (t.v.) overrakte i går en gave til prins William, som han satt ved siden av under FA-cupfinalen mellom Chelsea og Portsmouth. I dag avslører Mail on Sunday at Triesman beskylder Spania og Russland for å ville bestikke VM-dommere. Foto: Sang Tan, Pool, AP/Scanpix Vis mer

Hevdet Russland vil hjelpe Spania med å bestikke VM-dommere

Elskerinne tok opp FA-formannens anklager på bånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Styreformannen i det engelske fotballforbundet (FA), Lord Triesman, fortalte sin tidligere elskerinne at han tror Spania vil få hjelp av Russland til å bestikke dommere under sommerens fotball-VM.

Russland deltar ikke i VM, men vil hjelpe Spania mot at spanjolene trekker sin søknad om VM i 2018, hevdet Triesman.

37-åringen Melissa Jacobs tok opp beskyldningene, og har solgt dem til avisa Mail on Sunday, som publiserer de sterke beskyldnignene i dag.

Trakk seg i dag Den tidligere Labour-ministeren Triesman var leder for Englands søknad om VM i 2018. Han har i dag trukket seg som leder for søknaden, skriver The Times.

Avisa skriver at resten av styret for VM-søknaden enstemmig aksepterte Triesmans oppsigelse.

- Det var helt riktig at han burde gå av og at dette ble gjort så raskt som det ble, sier Storbritannias nye idrettsminister Hugh Robertson til Sky Sports.

Den engelske søkerkommiteen har fakset beklagelser til det russiske og det spanske fotballforbundet og til Fifa, og bedyret at de tar avstand fra beskyldningene fra sin tidligere leder.

Det er foreløpig ikke sagt noe om Lord Triesman får fortsette som styreformann for forbundet.

Mail on Sunday skriver at forbundet i går kveld gjorde et desperat forsøk på å få høyesterett til å nekte avisa å trykke avsløringene, men måtte gi opp.

- Ikke noe å tape I samtalen med Jacobs sier han at han tror Russland vil hjelpe Spania med å bestikke dommere i VM mot at Spania trekker sin VM-søknad.

Spania søker sammen med Portugal, mens Russland også er blant søkerne.

- Jeg antar at latinamerikanerne, selv om de ikke har sagt det, vil stemme for Spania. Og om Spania trekker seg, fordi Spania håper på hjelp fra russerne til å bestikke dommerne i VM, kan stemmene deres gå til Russland i stedet, sa Triesman til Jacobs.

Han sier videre at han tror Russland vil gjøre dette ettersom de ikke er med i VM og ikke har noe å tape.

- Absolutt ingenting å tape i det hele tatt. Nettopp, sa Triesman.

David Beckham leverte Englands 1742 sider tykke VM-søknad til Fifa-president Sepp Blatter på fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer