GRUNN TIL APPLAUS: Ole Gunnar Solskjær og Molde endte på sølvplass i Eliteserien. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GRUNN TIL APPLAUS: Ole Gunnar Solskjær og Molde endte på sølvplass i Eliteserien. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Ole Gunnar Solskjær var i møte med Bjørn Rune Gjelsten

Hevdet Solskjær kunne få sparken. En samtale i Oslo snudde alt

Fra sportslig krise til sølv i 2017.

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (44) og Molde endte på en lykkelig sølvplass i Eliteserien. Målet var gull. Men etter 1-2-tapet for Sogndal 16. mai var det ikke mye som minnet om et topplag.

Tvert imot ble det raslet med sablene. Fansen var forbannet over det som den gang var en 10. plass på tabellen. Flere stilte spørsmål ved om manager Solskjær hadde mistet evnen til å lede laget. Og en artikkel i lokalavisa Romsdals Budstikke kastet bensin på bålet:

- I fjor var det helt utenkelig. I år kan Solskjær få sparken i Molde, skrev sportsleder Trond Hustad.

Det var uten tvil uro rundt Solskjær ved inngangen til sommeren. Mannen som hadde en enestående karriere på Old Trafford, var i ferd med å tape ansikt. Dette var også noe de mektige klubbeierne Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten merket seg.

MEKTIGE EIERE: Kjell Inge Røkke (i midten) og Bjørn Rune Gjelsten (til høyre) har fortsatt store ambisjoner med Molde. Her fra en pressekonferanse i 2012. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MEKTIGE EIERE: Kjell Inge Røkke (i midten) og Bjørn Rune Gjelsten (til høyre) har fortsatt store ambisjoner med Molde. Her fra en pressekonferanse i 2012. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

De to forretningsmennene hater å tape. Og nå ble det mumlet om at tålmodigheten med Solskjær var slutt.

Til Romsdals Budstikke i dag letter Gjelsten på sløret rundt hva som skjedde da Molde befant seg i en sportslig krise tidligere i år.

Belastning

- Det var en vanskelig vårsesong og resultatene var en stor belastning for Ole Gunnar spesielt, siden han har totalansvaret for det sportslige. Vi så at han og teamet brukte for mye energi på å gruble på hva eierne og styret mente om prestasjonene, forteller Gjelsten.

Resultatet av dette ble et møte i Oslo. Der hadde Gjelsten, Røkke og styreleder Leif-Arne Langøy i Molde fotball AS en «lang og god prat» med Solskjær, skriver avisa.

«Resultatene var en stor belastning for Ole Gunnar.» Bjørn Rune Gjelsten

- Vi tok et tydelig grep for å forankre støtten. Ole Gunnar fikk ubegrenset tillit ut sesongen, forteller Gjelsten. Gjennom sommeren og høsten tok laget poeng jevnt og trutt. Det oppklarende møtet vendte situasjonen til noe positivt.

Etter 2-1-seieren over KFUM i cupen 1. juni spurte Dagbladet Solskjær hvordan det var at det ble stilt spørsmål rundt posisjonen hans.

- Jeg er vant til sånne situasjoner. Jeg er ikke den som hviler på laurbærene når det går bra. Jeg er heller en som trekker fram klørne når det butter imot. Jeg gir ikke opp, det er det siste jeg gjør, erklærte manageren.

I egen klasse

Den gang var Molde på stigende kurs igjen. Til Dagbladet sa Solskjær:

- Det er ikke jeg som har snudd. Det er spillerne som har dratt det lille ekstra ut av seg selv. Vi har vunnet jevne kamper. Det er et samhold, et miljø og en vilje som er gledelig for oss trenerne. Vi var gjennom det samme i fjor. Vi har nok lært av det.

Molde har lenge sagt at målet er å ta opp kampen med Rosenborg, og bli en tittelsamler over flere år. Men etter at Kåre Ingebrigtsen ble trener i 2014, har trønderne vært i egen klasse.

Til Romsdals Budstikke sier Gjelsten at Molde har en ung og flott stall. Et par toppspillere kan sette ytterligere fart på laget. Solskjær blir sittende, så sant han er topp motivert til å gå løs på en ny sesong.