Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevdet Woods var utestengt for doping. Tutta: - Han gjorde seg bort

Likevel erkjenner hun at enkelte utøvere ønsker å ta snarveier til toppen.

IKKE AFFISERT: Suzann Pettersen lot seg ikke affisere nevneverdig av påstandene om at Tiger Woods har vært utestengt for doping. Likevel erkjenner hun at enkelte utøvere ønsker å ta snarveier til toppen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IKKE AFFISERT: Suzann Pettersen lot seg ikke affisere nevneverdig av påstandene om at Tiger Woods har vært utestengt for doping. Likevel erkjenner hun at enkelte utøvere ønsker å ta snarveier til toppen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Suzann Pettersen lot seg ikke affisere nevneverdig av påstandene om at Tiger Woods har vært utestengt for doping. Likevel erkjenner hun at enkelte utøvere ønsker å ta snarveier til toppen.

Forrige uke slo det ned som en bombe da tidligere PGA-spiller Dan Olsen hevdet at Tiger Woods har dopet seg. 48-åringen sa blant annet at Woods hadde blitt suspendert fra PGA-touren i én måned og at Woods ville «gå forbi Lance Armstrong» hva gjelder avsløringer.

Både PGA-ledelsen og Woods' agent benektet Olsens beskyldninger, og kort tid senere ble alt trukket tilbake.

- Alt jeg sa på radio var bare min egen mening og ikke basert på førstehånds kunnskap eller fakta. Jeg ønsker å trekke tilbake alt jeg sa i hele radiointervjuet, sa Olsen til ESPN.

Tror doping forekommer Suzann Pettersen fikk naturligvis med seg oppstyret, men lot seg ikke hisse opp.

- Det har ikke tatt mye oppmerksomhet. Han som sa det, gjorde seg vel litt bort. Et klassisk tilfelle av den som ler sist, ler best, sier Pettersen til NTB.

Til tross for at hun ikke tillegger varsleren mye kredibilitet, føler det norske golfesset seg sikker på at det forekommer doping i golfmiljøet.

- Ja, det gjør jeg. Det har vært flere tilfeller, men det meste blir dekket over uten at vi får vite hvem det gjelder en gang. Det gjøres vel for å beskytte idretten. Doping foregår og man kan ikke være blind for det. Som i alle idretter er det noen som prøver seg, sier verdensfemmeren.

Singapore Denne uken spiller Pettersen sin fjerde LPGA-turnering for året. I Singapore er samtlige blant de ti beste på verdensrankingen i startfeltet. Med stadig bedre form jakter 33-åringen sin første seier siden oktober 2013.

- Jeg føler at jeg har gjort det jeg skal, så nå er det bare å brette opp ermene, sier Pettersen.

Etter forrige ukes sjuendeplass i Thailand klatret Tutta til femteplass på verdensrankingen. Hun har nå ligget blant de ti beste i hele 404 uker.

- Det betyr vel ikke noe annet enn at jeg begynner å bli veldig gammel. Det er ikke noe mål å være topp ti i verden. Jeg sikter høyere, avslutter Oslo-golferen.

(NTB)

Hele Norges coronakart