Tror Didrik Tønseth blir årets store mann

Hevn-detaljen som hjelper Tønseth til å bli best i verden: 
- Han overrasker, sier Northug

Det svenske flagget på hanskene til Didrik Tønseth (25) manifesterer hans sterke drivkraft om å få revansje på Johan Olsson.

SVENSK FLAGG: Didrik Tønseth vil gå med svenske flagg på hanskene fram til han får revansje på Johan Olsson. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SVENSK FLAGG: Didrik Tønseth vil gå med svenske flagg på hanskene fram til han får revansje på Johan Olsson. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Vi skrur tiden tilbake til 27. februar 2015. Norge slår Sverige i VM-stafetten. Petter Northug gjør jobben på ankeretappen i duellen mot Calle Halfvarsson. Men én av de fire norske gullvinnerne er ikke fornøyd. Han heter Didrik Tønseth. Årsaken er at han ble slått med 15 sekunder av Johan Olsson på den andre klassisketappen.

631 dager senere har Tønseth og Olsson vunnet hver sin nasjonale åpning, henholdsvis den norske og svenske. Niklas Dyrhaug og Petter Northug tror Tønseth, som har vunnet begge helgas renn, kan bli denne store sesongens store langrennsløper.

Endelig, etter mye skadeplager, ser det ut til å løsne for motbakkespesialisten, som har forbedret overkroppsstyrken så mye at han like godt staket raskest av alle på blanke ski i går.

Derfor går han med svenskeflagg

Men for 25-åringen fra Trondheim er ikke det viktigste å vinne. Og nei, det viktigste er heller ikke å delta, men derimot å slå Johan Olsson. Helt til Tønseth har fått sin revansje, vil han gå med svenske flagg til ære for den svenske kapasitetsløperen.

- Jeg går med svenskeflagg på hanskene til jeg får revansje på Johan Olsson. Han ydmyket meg på stafettetappen i Falun, så jeg jakter revansje. Vi vant riktignok gull, men det var ikke på grunn av meg, forteller Tønseth til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer