Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hevn nummer to etter elleve års traumer

Tyskerne jubler, mens United frykter det verste for Wayne Rooney.

SMELLEN: Wayne Rooney måtte hjelpes av banen i kampen mot Bayern München i går kveld. I Manchester ber United nå om at ankelskaden ikke er for alvorlig.Foto: SCANPIX/EPA/PETER KNEFFEL
SMELLEN: Wayne Rooney måtte hjelpes av banen i kampen mot Bayern München i går kveld. I Manchester ber United nå om at ankelskaden ikke er for alvorlig.Foto: SCANPIX/EPA/PETER KNEFFEL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| • I fotballstudio i kveld: Arsenal - Barcelona / Inter - CSKA Moskva

(Dagbladet): «Mirakelet i München!» - Det var den andre hevnen over Manchester United, elleve år etter traumet, skriver tyske Bild om Bayerns snuoperasjon i gårsdagens kvartfinale i Champions League.

Marerittfinalen i 1999, da Ole Gunnar Solskjær knuste de tyske drømmene langt inn på overtid, omtales fortsatt som det mest brutale nederlaget noensinne av tabloidavisa. Og det smaker åpenbart godt at Bayern gjorde noe av det samme i går, da Franck Ribery utliknet med 13 minutter igjen, før Ivica Olic avgjorde i siste øyeblikk.

Bayern tok første «hevn» da de slo ut United i kvartfinalen 2001, men gårsdagens seier blir ikke feiret noe mindre av den grunn.

- Vi spilte United i stykker, fastslår Mark van Bommel.

Og selv om 2-1 langt fra er noe drømmeresultat etter en hjemmekamp når det skal spilles to, øyner Bayern München muligheten.

Skjelver for Rooney
Neste uke vil Arjen Robben og Bastian Schweinsteiger trolig være tilbake. Manchester United har bare snudd et nederlag i første kamp til avansement én eneste gang på seks forsøk i Champions League.

LANDET FORKJÆRT: Rooney vred ankelen da han landet, etter en duell med Mario Gomez. Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach
LANDET FORKJÆRT: Rooney vred ankelen da han landet, etter en duell med Mario Gomez. Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

Og ikke minst: Wayne Rooney kan være uaktuell for returen.

For i Manchester venter man nå i stor spenning på hva undersøkelsene av Rooneys ankel vil gi av svar. Den normalt smerteimmune spissen haltet av banen uten å kunne legge trykk på foten i går kveld, og forlot Allianz Arena på krykker og med skinne rundt høyrebeinet.

Klubben har foreløpig forsøkt å nedvurdere alvorligheten av smellen.

- Det er kanskje ikke så alvorlig, det er vanskelig for oss å si. Han har skadet ankelen, men det er for tidlig å si hvor alvorlig det er. Jeg tror ikke det er så veldig alvorlig, men igjen, det er for tidlig, sier manager Alex Ferguson, som ikke kunne gi noe svar på om Rooney ville bli klar til helgas svært viktige ligaoppgjør mot Chelsea.

Bayern-trener Louis van Gaal er ikke i tvil om hva Wayne Rooney betyr for laget som står i veien for en semifinale.

- Rooney er den viktigste spilleren deres. Se på statistikken. Før helga var selvmål deres nest beste målscorer, sier van Gaal, ifølge Independent.

Bayern var best
Alex Ferguson var også skuffet over lagets innsats i går kveld.

AVGJØRELSEN: Ivica Olic satte inn 2-1 på overtid.Foto: SCANPIX/AP/Christof Stache
AVGJØRELSEN: Ivica Olic satte inn 2-1 på overtid.Foto: SCANPIX/AP/Christof Stache Vis mer

- Vi ga bort ballen for mye, og påførte oss selv dette nederlaget, sier skotten.

- Helt fra første minutt var ikke ballbesittelsen som den skal være. Det er vanskelig å forklare, for det er noe vi setter vår stolthet i, og det har vært en nøkkel for oss denne sesongen. Bayern var det beste laget. Det kan vi ikke klage på, sier Ferguson.

Men returoppgjøret er helt åpent. Og verken Bayern eller United har tid til å hvile fram til den tid. I England venter Chelsea på sjansen til å styrke grepet om gullet på lørdag, for Bayern venter ligaleder Schalke samme dag.

- Ligamesterskapet er viktigere enn Champions League. Det har styret gjort helt klart, sier Louis van Gaal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!