Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde cruiser videre

Hevnen kan bli søtere enn Molde kunne drømme om ved seriestart

Molde har ei ti år gammel høne å plukke med Rosenborg. 27. oktober kan fort bli dagen da serielederen får sin etterlengtede revansj.

DEN STORE FORSKJELLEN: Stabæk plaget Molde voldsomt fra start i andre omgang. Molde kontret og scoret 1-0 ved Eirik Hestad. Men serielederen var aldri trygg på Nadderud, selv 2-0 inn i kampens 90. minutt var ikke nok til å gjøre det lett. Stabæk reduserte til 1-2. Det ble nesten 2-2 også. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
DEN STORE FORSKJELLEN: Stabæk plaget Molde voldsomt fra start i andre omgang. Molde kontret og scoret 1-0 ved Eirik Hestad. Men serielederen var aldri trygg på Nadderud, selv 2-0 inn i kampens 90. minutt var ikke nok til å gjøre det lett. Stabæk reduserte til 1-2. Det ble nesten 2-2 også. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
  • Stabæk-Molde 1–2 (0–0)

DET HANG I en tynn tråd, det gjør gjerne det for en serieleder som ikke har sin beste kveld, men Molde slapp med skrekken på Nadderud. Alt fordi laget hadde sine øyeblikk mellom Stabæks mange stormløp.

Bortelagets 2–0 var et sånt øyeblikk, med tempo, mange samtidige bevegelser og få berøringer.

Da så du også hvorfor laget vinner til slutt.

For det er ikke lenger et spørsmål om Molde vinner Eliteserien 2019.

Det eneste spørsmålet som henger i lufta er når.

27. OKTOBER KAN Molde være i posisjon til å drepe selv det minste håpet om et femte strake RBK-gull, kan hende også vinne det med fire serierunder igjen av sesongen. Ingenting vil gjøre dem lykkeligere. Molde er ikke bortskjemte, bare sultne. Men er ikke være tidspunktet som vil glede mest om hegemoniet på toppen av norsk fotball bytter hender i slutten av neste måned, det er arenaen Molde skal spille serierunde 26.

Lerkendal!

Siden Nils Arne Eggen gjorde Rosenborg til den seiersmaskinen klubben er blitt i norsk fotball, har et slikt tenkt scenario vært utenkelig i Trondheim.

I ti år minus fire dager har tanken på den ultimate revansjen – å sikre et seriegull i Trondheim– vært en slags underliggende drivkraft i Molde Fotballklubb.

27. SEPTEMBER 2009 ble serierunde 25 spilt på Aker Stadion. Det var 15 poeng igjen å spille om. Ved avspark ledet Rosenborg ligaen med 14 poeng på Molde. Da kampen var slutt var det hele over. Rosenborg vant 2-0, feiret seriegullet som seg hør og bør for et lag som er 17 poeng foran nærmeste utfordrer lenge før potetene er oppe av jorda, provoserte hjemmefansen i overkant mye, og feiret litt til.

Utenfor Aker Stadion fyrte daværende RBK-trener Erik Hamrén opp en seierssigar før han satt kursen mot seiersfesten i Trondheim.

Ydmykelsen av erkefienden var total.

ROSENBORG-MOLDE ER hovedretten i serierunde 26. Da kan plutselig skoen være på den andre foten. Her og nå, etter tre nye poeng i Bærum, er Molde ekstremt komfortable på tabelltoppen der de fortsatt har ti poeng på Rosenborg. For selv om Bodø/Glimt og Odd selvfølgelig også er i bildet der de ligger henholdsvis fem og åtte poeng bak, er det først og fremst Rosenborg Molde har i bakspeilet.

Det handler ikke om mangelen på respekt for de nærmeste naboene på tabellen.

Det handler om å kjenne lusa på gangen.

I DE TRE neste serierundene ser kampprogrammet ut som følger:

  • Runde 23: Molde-Lillstrøm, Rosenborg-Brann
  • Runde 24: Brann-Molde, Haugesund-Rosenborg.
  • Rune 25: Molde Haugesund. Kristiansund-Rosenborg

TAR LAGENE LIKE mange poeng på veien til 27. oktober vil det fortsatt være ti poeng mellom dem når kampen starter. Det kan bety Moldes første matchball på Lerkendal den siste søndagen i oktober. Og blir det ikke det, fordi Bodø/Glimt og Odd evner å holde seg innafor den teoretiske poenggrensa matematikken krever av en potensiell matchball, så vil det kunne bli en liten matchball for Molde.

Vinner Molde vil den ikke revansjere hele ydmykelsen fra 2009, bare champis og sigarer på Lerkendal fikser det.

Men den vil hjelpe.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media